Prezentarea „Corp, încredere și societate: atitudinile românilor privind vaccinarea” la ICUB

Prezentarea „Corp, încredere și societate: atitudinile românilor privind vaccinarea” la ICUB

06 mai, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Joi, 9 mai 2019, Secțiunea de Științe Sociale din cadrul Institutului de Cercetare al Universității din București organizează  evenimentul „Corp, încredere și societate: atitudinile românilor privind vaccinarea”. Conferința va avea loc începând cu ora 15:00 în Sala de Consiliu a Facultății de Sociologie și Asistență Socială (Str. Schitu Măgureanu, nr. 9).

În cadrul prezentării vor fi analizate rezultatele unui sondaj de opinie național privind atitudinile românilor față de vaccinuri și vaccinare și vor fi abordate teme precum încrederea în sistemul medical și în produsele industriei farmaceutice, cultura ezitării în fața vaccinării, reprezentările sociale privind relația individului cu statul în actul vaccinării, „infantilizarea” vaccinării. De asemenea, vor fi discutate posibile explicații sociologice ale relației individ-societate-stat în ceea ce privește comportamentele de vaccinare, având în vedere faptul că problema vaccinării se află pe agenda publică în multe dintre statele europene.

Mai multe informații despre prezentarea „Corp, încredere și societate: atitudinile românilor privind vaccinarea” pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.