Conferinţa „Salvați sau vătămați de vaccinuri? Curente de gândire și acțiune privind vaccinarea în România contemporană”

Conferinţa „Salvați sau vătămați de vaccinuri? Curente de gândire și acțiune privind vaccinarea în România contemporană”

02 mai, 2018 in Cercetare, Evenimente, Știri

Vineri, 4 mai 2018, Institutul de Cercetări al Universității din București va organiza conferinţă „Salvați sau vătămați de vaccinuri? Curente de gândire și acțiune privind vaccinarea în România contemporană”, reunind cercetători, jurnaliști, medici și membri ai publicului interesaţi de problematica curentelor de gândire și acțiune privind vaccinarea în România și pe glob.
Evenimentul va avea loc începând cu ora 09:00, în Sala de Consiliu a Facultăţii de Sociologie și Asistență Socială (Schitu Măgureanu 9, București).
În cadrul conferinţei, toţi cei prezenţi vor încerca să răspundă la întrebări precum: Ce înseamnă vaccinarea pentru cei ce o doresc și pentru cei ce o resping? Care sunt experiențele personale, rețelele sociale, informațiile și narațiunile care contribuie la deciziile părinților? Cum se structurează grupuri și alianțe pro și contra și cum comunicăm dincolo de aceste granițe?
Conferinţa va fi moderată de prof. univ. dr. Luminița Roșca, Facultatea de Jurnalism și Ştiințe ale Comunicării din cadrul Universităţii din București, prof. univ. dr. Cosima Rughiniș, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universităţii din București şi lect. univ. dr. Romina Surugiu, Facultatea de Jurnalism și Ştiințe ale Comunicării din cadrul Universităţii din București.
Pornind de la scurte prezentări de aproximativ 15 minute, participanții vor putea explora împreună diversitatea orientărilor și cunoașterilor privind vaccinarea, sursele discursurilor și evoluția acestora, politicile publice relevante și rezultatele lor, precum și modalitățile de dialog și confruntare privind o astfel de temă controversată.
Printre participanţii la eveniment se numără Adriana Baban, profesor de Psihologia Sănătății și Medicină Comportamentală la Facultatea de Psihologie şi Științele Educației a Universităţii „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Călin Cotoi, profesor în cadrul Departamentului de Sociologie al Universităţii din București, Cosmin Toth, lector la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universităţii din București, Ovidiu Covaciu, Președintele Societății Raționaliste Române, Sorina Vasile, medic rezident și jurnalist etc.
Programul conferinţei „Salvați sau vătămați de vaccinuri? Curente de gândire și acțiune privind vaccinarea în România contemporană”, dar şi informaţii suplimentare despre participanţii la eveniment pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.