Prima aselenizare – după 50 de ani. Un dialog cu Dumitru Prunariu despre Apollo, Interkosmos și Moon Village

Prima aselenizare – după 50 de ani. Un dialog cu Dumitru Prunariu despre Apollo, Interkosmos și Moon Village


Luni, 24 iunie 2019, a avut loc conferința „Prima aselenizare – după 50 de ani. Un dialog cu Dumitru Prunariu despre Apollo, Interkosmos și Moon Village”. Evenimentul a fost organizat de Masteratul de Istoria Ideilor, Mentalităților și Culturii de Masă, din cadrul Facultății de Istorie și Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și de Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat din cadrul Universității din București. Conferința care a avut loc în Aula Magna a Universității din București, a reprezentat un bun prilej de a rememora un moment epocal, 50 de ani de la prima aselenizare cu echipaj uman, realizată în cadrul misiunii Apollo 11, primul eveniment mediatic cu adevărat global și care a dat oamenilor ocazia de a reflecta asupra complexității aventurii umane asumate în cadrul procesului de explorare și antropizare a spațiului.

Invitatul special al evenimentului, Dumitru Prunariu, alături de prof. dr. Bogdan Murgescu și drd. Tudor Mihăescu, a discutat problematica cercetării spațiului cosmic, istoria explorării spațiale și viitorul omenirii.

Dialogul a pornit de la momentul 1969 și receptarea programului Apollo în România comunistă, și a continuat cu analiza modului în care erau privite aselenizările de către cosmonauții sovietici cu care Dumitru Prunariu a cooperat în cadrul programului Interkosmos, și cu planurile de viitor privind explorarea spațiului, cum ar fi pregătirea unor noi aselenizări în viitorul apropiat, posibilitatea exploatării resurselor de pe asteroizi și planul unei misiuni cu echipaj uman spre Marte.

Adresat cercetătorilor din diverse domenii de studiu, studenților, masteranzilor, doctoranzilor și publicului larg, evenimentul a oferit audienței oportunitatea de a afla mai multe despre începuturile explorării spațiului, despre provocările celor implicați în programele spațiale și despre perspectivele ambițioase de explorare a spațiului în viitor.

Evenimentul a fost organizat în asociere cu Conferințele UB – Știința pe înțelesul tuturor adresate publicului larg și pasionaților de științe.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.