Vineri, 2 aprilie 2021, Interdisciplinary School of Doctoral Studies – ISDS organizează workshop-ul „Cercetare interdisciplinară asupra geopoliticii Rusiei la Marea Neagră și la Oceanul Arctic”, ai cărui invitați sunt prof. univ. dr. Radu Carp și conf. univ. dr. Armand Goșu, cadre didactice la Facultatea de Științe Politice a UB, precum și conf. univ. dr. Marius Diaconescu, de la Facultatea de Istorie a UB.
Evenimentul, moderat de prof. univ. dr. Mihai Răzvan Ungureanu, cadru didactic la Facultatea de Istorie a UB, va avea loc începând cu ora 14:00.
Limba de comunicare a evenimentului este limba română. Persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul de participare aici, până cel târziu în ziua evenimentului, la ora 13.00.
Evenimentul științific interdisciplinar este parte a proiectului „Cercetare interdisciplinară asupra geopoliticii Rusiei la Marea Neagră și la Oceanul Arctic”, demarat în ianuarie 2021 și implementat de Universitatea din București și de Fridtjof Nansen Institute (FNI) din Oslo. Programul este finanțat pentru o perioadă de 36 de luni de EEA Financial Mechanism, prin Collaborative Research Program.
Unul din principalele scopuri ale acestui proiect este formarea și dezvoltarea resursei umane în domeniul cercetării la Universitatea din București pentru studiul geopoliticii Rusiei la Marea Neagră prin angajarea unui număr semnificativ de tineri cercetători (12 locuri de muncă part-time pe o perioadă de 12-24 luni).
În cadrul workshop-ului, după o scurtă prezentare a proiectului, discuțiile cu participanții vor avea ca obiect condițiile de selecție și de angajare a tinerilor cercetători.
Evenimentele organizate de ISDS-UB
Workshop-ul se încadrează în seria de evenimente organizate de ISDS-UB cu scopul de a stimula cercetările interdisciplinare și de a face cunoscute rezultatele acestora. În cadrul conferințelor s-a remarcat atât webinarul „Interdisciplinarity as a Catalyst of Change in the New Academic Context”, organizat cu ocazia Local CIVIS Days, cât și cele șapte prezentări tematice susținute de profesorii afiliați la Școala Doctorală.
Acest eveniment va fi urmat de o nouă conferință susținută de conf. univ. dr. Ioana Podina, cu tema: „Deviating from the norm once again: Socio-economic decisions in depression and anxiety”/ „Din nou în afara normelor: Deciziile socio-economice in depresie și anxietatea”.
Despre ISDS-UB
Interdisciplinary School of Doctoral Studies a fost înființată în anul 2018, cu scopul de a oferi tinerilor cercetători oportunitatea de a-și desfășura cercetarea într-un mediu de cercetare interdisciplinar. Studiul și cercetarea la ISDS-UB sunt organizate exclusiv în limbi de circulație internațională, în toate cele 19 domenii de doctorat în care Universitatea din București oferă studii doctorale, dar și în cadrul unor grupuri de cercetare și de pregătire interdisciplinară (IRTG-uri) în care profesorii, cercetătorii și doctoranzii din diferite domenii colaborează în vederea realizării unor cercetări orientate pe teme complexe.
În prezent, trei astfel de grupuri sunt funcționale:
- Mind, Language, and Cognition-Biology – care reunește profesori și doctoranzi din domeniile informatică, lingvistică, matematică, psihologie și filosofie;
- Complex Systems Disentanglement through Data Analysis – care reunește profesori și doctoranzi din domeniile geografie, matematică, fizică și sociologie;
- Natural Resources & Social-Ecological Systems – care reunește profesori și doctoranzi din domeniile geologie, geografie, istorie și științe politice.
Următorul concurs de admitere la ISSDS-UB va fi organizat în luna septembrie 2021. Noutăți privind procesul de admitere, precum și informații privind evenimentele viitoare sunt disponibile pe web-site-ul Scolii Doctorale.