Proiect internațional de apărare a drepturilor fetelor și femeilor de etnie romă, cu participarea unei echipe de cercetători de la FPSE – UB

Proiect internațional de apărare a drepturilor fetelor și femeilor de etnie romă, cu participarea unei echipe de cercetători de la FPSE – UB


O echipă de cercetători ai Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București participă la proiectul Romomatter, menit a apăra drepturile fetelor și femeilor de etnie romă în Europa. Proiectul, finanțat de Comisia Europeană prin Programul de cercetare și inovare Horizon 2020, are drept scop combaterea discriminării de gen suferită de fetele și femeile rome, aflate în pericol de excluziune socială precum și identificarea de oportunități de susținere și promovare a drepturilor acestora.

Proiectul își concentrează activitatea asupra a trei țări diferite (Spania, Bulgaria și România). Potrivit Raportului de evaluare al Comisiei privind implementarea Cadrului UE pentru strategiile naționale de integrare a romilor, acestea  încă se confruntă cu o situație provocatoare în aplicarea măsurilor de incluziune a romilor.

Proiectul Romomatter este coordonat de Centrul de Cercetare și Acțiune Comunitară al Universității din Sevilia și este implementat în România de Universitatea din București în colaborare cu Policy Center for Roma and Minorities.

Echipa Universității din București este formată din conf. univ. dr. Raluca Tomșa, conf. univ. dr. Violeta Rotărescu, lect. univ. dr Ioana Podină și drd. Alina Chiracu.

Mai multe detalii pot fi găsite accesând website-ul proiectului.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să scrieți la adresa de e-mail: raluca.tomsa@fpse.unibuc.ro.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.