„Religie și cultură”, dezbatere organizată de Secțiunea de Științe Sociale a ICUB

„Religie și cultură”, dezbatere organizată de Secțiunea de Științe Sociale a ICUB

09 aprilie, 2019 in Uncategorized @ro, Evenimente, Știri

Vineri, 12 aprilie 2019, Secțiunea de Științe Sociale din cadrul Institutului de Cercetare al Universității din București organizează  evenimentul „Religie și Politică”. Conferința va avea loc începând cu ora 16:00 în Sala de Consiliu a Facultății de Sociologie și Asistență Socială (Str. Schitu Măgureanu, nr. 9).

Discuția va avea ca punct de plecare câteva argumente prezentate de patru autori universitari români, fiecare având o formație academică specifică și fiecare reprezentând o modalitate distinctă de abordare a complexei tematici a relației religiei cu politica. Discuția va folosi ca vehicul publicații ale lor relativ recent apărute sau în curs de apariție și va continua cu o dezbatere liberă cu public si cu publicul moderată de Dragoș Paul Aligică.

Care este relația religiei cu politica la începutul mileniului trei? Care ar trebui să fie în mod ideal această relație? Cum ar trebui să ne raportăm la istoria acestei relații? Care sunt trendurile actuale în context European și trans-Atlantic în această privință? Care este relevanța temei pentru fiecare dintre noi în parte, ca indivizi și cetățeni? Aceste întrebări și altele similare vor face obiectul dezbaterii.

Mai multe informații despre eveniment pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.