S-a încheiat a doua ediție ZIS – Ziua Internațională a Subtitrării

S-a încheiat a doua ediție ZIS – Ziua Internațională a Subtitrării

10 iulie 2018 în Actualitate, Știri

Sâmbătă, 7 iulie 2018, Universitatea din București, în parteneriat cu Televiziunea Română, a organizat a doua ediţie a Zilei Internaţionale a Subtitrării. Evenimentul a fost coordonat de prof. univ. dr. Lidia Vianu (UB) și de Bogdan Stănescu (TVR) și și-a propus să atragă atenţia asupra unei profesii din ce în ce mai importante pe glob: traducerea audiovizuală.
Cu această ocazie, la sediul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (str. Pitar Moş, nr. 7-13), juriul, format din prof. univ. dr. Lidia Vianu, Irina Margareta Nistor, Ada Roseti şi Bogdan Stănescu, a anunţat premiile obţinute de traducătorii înscrişi în competiţie.
Premiul pentru debut i-a fost acordat Cristinei Botîlcă (student MTTLC în devenire), iar marele premiu a fost câştigat de Maria Rizoiu (absolventă MTTLC).
Ceremonia a fost precedată de o festivitate în cadrul căreia li s-au înmânat diplome tuturor participanţilor la ediţia 2018 a Masterclassului “Lidia Vianu’s Students Translate”.
Ziua Internaţională a Subtitrării este un eveniment unic la nivel mondial inițiat de Universitatea din Bucureşti. Evenimentul este organizat anual, în data de 7 iulie.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.