Școală de Vară în Studii Clasice organizată la Roma pentru Universitățile din cadrul CIVIS

Școală de Vară în Studii Clasice organizată la Roma pentru Universitățile din cadrul CIVIS


În perioada 1-14 iulie 2019, la Universitatea Sapienza din Roma va avea loc școala de vară în Studii Clasice intitulată „The Changing Landscapes of Classical World. Archeology and History of the Roman City and Its Rural Hinterland”. Organizată în cadrul Consorțiului CIVIS, școala este coordonată de prof. Paolo Carafa de la Universitatea Sapienza și va avea un număr de 40 de participanți (câte cinci pentru fiecare universitate inclusă în CIVIS).

Din partea Universității din București, la școala de vară de la Roma participă o echipă din care fac parte: doctoranda Alexandra Iulia Ion, masteranda Claudia Târbă și conf. univ. dr. Florica Mihuț (Bohîlțea), în calitate de profesor coordonator (de la Departamentul de Istorie Antică, Arheologie și Istoria Artei al Facultății de Istorie), dar și doctoranzii Diana Baraboi și Petru Molodeț-Jitea (de la Departamentul de Filologie Clasică al Facultății de Limbi și Literaturi Străine).

Propunându-și să acopere o arie cât mai largă de teme circumscrise domeniului studiilor clasice, școala de vară este structurată pe două părți, îmbinând activitățile teoretice cu cele practice și discuțiile și dezbaterile cu vizitele pe teren în șantierele arheologice din zona Romei. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.