Stagii de practică pentru tineri, oferta asociației “Young Initiative”

Stagii de practică pentru tineri, oferta asociației “Young Initiative”


În perioada 1 august 2018-30 iunie 2019, Asociația „Young Initiative” organizează, în orașul spaniol Pamplona, un stagiu de voluntariat dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani.
Stagiul de practică presupune activități cu adulții și copiii predispuși excluziunii sociale și se adresează tinerilor cu un interes real în domeniu, cu un simț al responsabilității dezvoltat, cunoscători de limba engleză, cel puțin la nivel mediu, și cu noțiuni de bază de limba spaniolă, care să nu mai fi participat într-un proiect de tip EVS înainte.
În cadrul programului, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, voluntarii vor primi o alocație lunară și vor avea costurile de cazare, masă și transport acoperite de organizatori. În același timp, vor beneficia de o asigurare de sănătate, ce le va acoperi costurile medicale necesare.
Selecția participanților se va face pe baza unui CV și a unei scrisori de motivație (în limba engleză), iar candidații selectați vor merge mai departe la etapa de interviu. Trimiterea aplicațiilor se poate face până la data de 1 august 2018 la adresa de mail eliza.vas@younginitiative.org.
Mai multe informații privind condițiile de înscriere și de desfășurare a stagiului pot fi obținute aici.
Cei trei voluntari, dintre care unul din România, vor contribui la inițiativele sociale ale fundației: cantina socială (unde vor ajuta la pregătirea și distribuirea meselor), centrul comunitar pentru cursuri, proiecte, activități de dezvoltare și afterschool-ul pentru copiii din familiile cu risc de excluziune socială.
Activitățile de pregătire și formare ale voluntarilor, precum și oferirea de sprijin voluntarilor în implementarea cunoștințelor dobândite, vor fi asigurate de către Fundația “Gizakia Herritar”, în calitate de organizație-gazdă. Orarul de lucru va include 30 ore/ săptămână, în principiu dimineața și la amiază.
Înființată în 2009, asociația “Young Initiative” urmărește să ofere tinerilor instrumentele educaționale necesare pentru a se dezvolta personal și profesional astfel încât să contribuie eficient la construirea României de mâine.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.