Studenți ai masterului „Evaluarea integrată a stării mediului” din cadrul Universității din București, în practică la instituțiile europene

Studenți ai masterului „Evaluarea integrată a stării mediului” din cadrul Universității din București, în practică la instituțiile europene

05 martie, 2019 in Actualitate, International, Știri, Student

În perioada 22-28 februarie 2019, 54 de studenți ai Universității din București, 18 studenți ai Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și 10 studenți ai Universității „Ovidius” din Constanța au participat la Bruxelles la un program de practică profesională.
Proiectul de practică profesională este coordonat de către prof. univ. dr. Cristian Iojă, director al Departamentului Geografie Regională și Mediu, Universitatea din București, și reprezintă o componentă importantă în pregătirea profesională a studenților din cadrul programului de master Evaluarea Integrată a Stării Mediului, de la Facultatea de Geografie a Universității din București.
Programul de practică a beneficiat de suportul tehnic și financiar al Parlamentului European prin Unitatea Vizite şi Seminarii, Direcţia Generală de Comunicare din Parlamentul European, coordonat de doamnele Mariana Cosac și Ioana Bobes.
În cadrul programul de practică, studenții au avut oportunitate de a vizita Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul Uniunii Europene. De asemenea, printre obiectivele vizitate s-a numărat și una dintre cele mai moderne stații de epurare la nivelul Uniunii Europene, realizată de Veolia în zona Bruxelles-Nord, dar și Muzeul Regal de Științe ale Naturii, o colecție de antropologie, paleontologie, zoologie și geografie.
Componenta instituțională a fost completată de câteva incursiuni într-o serie de ecosisteme urbane, unde au fost evaluate diferite aspecte de ecologie urbană (relația dintre spațiile construite și cele verzi, modul de utilizare al spațiilor publice, idei de promovare a sustenabilității urbane): Bruxelles, Luxemburg, Anvers, Bruges și Oostende.
Detalii cu privire la activitățile desfășurate în cadrul programului de practică pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.