Joi, 10 martie 2022, studenții specializării Ecologie şi Protecţia Mediului din cadrul Facultăţii de Biologie a Universităţii din București au efectuat o vizită de studiu în Parcul Național Măcin.
În prima parte a activității, personalul parcului a prezentat studenților principii de educație ecologică pentru managementul speciilor și habitatelor la centrul de vizitare din comuna Greci. Studenții au fost însoțiți și ghidați de asist. univ. dr. Ioana Enache și conf. univ. dr. Virgil Alexandru Iordache, cadre didactice ale Facultăţii de Biologie a UB.
După familiarizarea cu noțiunile teoretice, participanții au parcurs o parte din traseul tematic Culmea Pricopanului. De-a lungul traseului, rangerul Vasile Bădilaș a oferit explicații studenților despre valoarea diversității parcului și măsurile administrative. Atât activitatea din parc, cât și activitățile complementare sunt punctate pentru evaluarea periodică a studenților.
Deplasarea a fost realizată în cadrul disciplinei Managementul diversității biologice, în baza unui acord de cooperare cu Administrația PN Măcin pentru educație ecologică în parc.
Parcurile Naționale Măcin și Buila-Vânturarița au o relație instituționalizată de cooperare cu Universitatea din București foarte importantă pentru predarea și învățarea aspectelor practice de management al speciilor și ecosistemelor.
Mai multe informații despre activitățile derulate de Parcurile Naționale Măcin și Buila-Vânturarița pot fi accesate aici și aici.