Universitatea din București a început implementarea proiectului „Elevi și studenți în anul Centenarului”

Universitatea din București a început implementarea proiectului „Elevi și studenți în anul Centenarului”


La 1 iunie 2019, Universitatea din București a început implementarea proiectului „Elevi și studenți în anul Centenarului”, proiect finanțat de Primăria Sectorului 1, București, prin Programul Centenar pentru Toți – sesiunea 2017-2020. Proiectul este derulat în perioada 1 iunie-31 decembrie 2019 cu participarea Facultății de Istorie, a Facultății de Matematică și Informatică și a Departamentului de Consiliere și Orientare pentru Carieră din cadrul Universității din București.

Activitățile avute în vedere prin acest proiect cultural vizează marcarea cu ajutorul instrumentelor educaționale și a noilor tehnologii a unor evenimente istorice importante pentru evoluția statului român, precum Marea Unire din 1918 și parcursul de recunoaștere internațională a acesteia. Prin implicarea elevilor din sectorul 1 și a studenților Universității din București în proiecte de cercetare colaborative se poate construi un cadru propice valorificării potențialului cultural și creativ la nivel local și național, a transferului de cunoaștere în privința conștientizării importanței Marii Uniri de la 1918.

Proiectul își propune să creeze o „oglindă“ peste veac: pe de o parte, viața și activitatea elevilor și studenților din centrele universitare importante și în „capitalele Marii Uniri, București, Alba-Iulia, Chișinău, Cernăuți“, așa cum se oglindesc în mărturii de epocă (arhive naționale, cărți, fotografii, înregistrări ale unor mărturii din presa vremii), și, pe de altă parte, viața și preocupările elevilor și studenților actuali, consemnate prin interviuri, fotografii și prin implicarea în valorizarea memoriei Marii Uniri, dar și a memoriei locale specifice (aspecte educaționale, monumente ale sectorului 1 din București și altele).

Valoarea proiectului este conferită și prin dezvoltarea unor instrumente specifice actualei generații de elevi și studenți, accentul fiind pus pe noile tehnologii, ceea ce permite explorarea unor premise dinamice și interactive în procesul de învățare.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.