Universitatea din București își anunță galeria de Supereroi

Universitatea din București își anunță galeria de Supereroi

Humanum, Sociona, Geon, Machina și Numera îi așteaptă pe absolvenții de Bacalaureat să își dezvolte superputerile la facultate

Universitatea din București este locul în care Supereroii își identifică și își dezvoltă puterile de a schimba lumea în bine. Noi credem în capacitatea Supereroilor și le dăm forța de a acționa. Fie că luptă pentru o societate incluzivă și dreaptă, sau că găsește soluții la cele mai complicate probleme de sănătate, fie că descoperă noi tehnologii pentru o viață mai ușoară și mai atentă cu mediul, sau că sprijină armonia socială globală prin cunoașterea limbilor și a culturilor lumii, Supereroul UNIBUC este cel care folosește forța cunoașterii, a adevărului și a binelui. Povestea completă a Supereroilor UNIBUC este disponibilă pe www.supereroiUB.ro.

Humanum

Un gânditor din fire, Humanum este orientat spre auto-cunoaștere și descoperirea de noi înțelesuri ale spiritului și ale lumii. Încearcă să înțeleagă și acum dacă definiția lui Socrate despre dragoste este cea bună. Humanum înțelege diversitatea umană și bogăția culturală a acestei lumi, el stăpânind cu ușurință limbile străine. Pune omul în centrul preocupărilor și acțiunilor sale și știe că viitorul poate fi mai bun dacă știm să ne uităm cu înțelepciune la trecut. Este un bun ascultător, dar știe și să întrebe.

Printre superputerile lui Humanum regăsim puterea de a căuta și de a spune adevărul, puterea de a-i face pe oameni să se iubească pe ei înșiși și pe ceilalți, precum și puterea de a schimba viitorul, prin lupa trecutului. Descoperiți-l pe Humanum pe https://supereroi.unibuc.ro/humanum.

Sociona

Mereu printre oameni, Sociona e preocupată ca lucrurile să funcționeze bine în comunitatea ei. Crede în dreptate și nu îi este frică să acționeze pentru ca societatea să protejeze și să promoveze drepturile omului. Este o activistă pasionată și merge la protestele care militează pentru valorile în care crede. Știe că doar educați și bine pregătiți, cetățenii pot avea o viață mai bună. Este cu ochii pe instituțiile statului, pentru că își dorește să schimbe și să contribuie și ea la construirea de instituții publice responsabile și reziliente.

Printre superputerile Socionei regăsim puterea de a-i face pe oameni să înțeleagă și să valorizeze diversitatea, puterea de a destabiliza stereotipuri și prejudecăți, puterea de a reduce prin empatie clivajele lumii, precum și puterea de a-i ajuta pe oameni să gândească liber, să argumenteze și să se exprime. Descoperiți-o pe Sociona pe https://supereroi.unibuc.ro/sociona.

Geon

Fire calmă și curajoasă, Geon este puternic conectat cu Pământul și, prin tot ceea ce face, încearcă să creeze armonie între oameni și natură. E un explorator prin definiție și iubește toate formele de viață, chiar și pe cele pe care nu le vedem cu ochiul liber, protejându-le. Geon caută să prevină dezastrele naturale și să ne învețe cum putem proteja mai bine natura și resursele pământului. Este pasionat să înțeleagă trecutul formelor de viață de pe pământ și cum le poate prezerva în viitor. Geon îi ajută pe oameni să-și găsească busola în raport cu natura și formele ei de viață terestră, aeriană sau acvatică.

Printre superputerile lui Geon regăsim puterea de a lăsa munții la locul lor și de a proteja viața și natura, puterea de a renaște forme uitate de viață, puterea de a curăța apele, precum și puterea de a crea armonie între om și natura sălbatică. Descoperiți-l pe Geon pe https://supereroi.unibuc.ro/geon.

Machina

Machina privește des și intens către un viitor mai bun pentru oameni (și roboți). Pentru ea, siguranța oamenilor este importantă pentru că, deși este cu mintea doar la formule sau la scris cod, are sentimente. Lumea ei este lumea numerelor și a formulelor, pe care le folosește pentru a inventa noi tehnologii. Are acasă vreo 30 de roboți, de la roboții care o ajuta cu treburi, la cei de companie, cu care se distrează uneori chiar foarte bine. Pe unii dintre ei i-a proiectat chiar ea. Machina vede în viitor – viitorul tehnologizat al omenirii – și ne poartă, în siguranță, spre el.

Printre superputerile Machinei regăsim puterea de a crea pe Pământ realitatea din filmele SF, puterea de a-i învăța pe oameni să iubească roboții, precum și puterea de a revoluționa știința prin tehnologie. Descoperiți-o pe Machina pe https://supereroi.unibuc.ro/machina.

Numera

Fire energică și ambițioasă, Numera își calculează corect atât prezentul cât și viitorul. Înțelege natura și ar vrea să o poată controla, dar îi respectă legile scrise și nescrise. Face diferența între chimia din laborator și chimia dintre oameni, deși oamenii nu îi plac mereu și de multe ori se ferește de ei. Cifrele se învârt în mintea Numerei mai rapid ca viața din jur. Pentru ea, lumile pe care le creează în laboratorul ei, ori pe care le simulează pe calculator, sunt posibile și, uneori, dezirabile. Aceasta, pentru că personajele din lumile Numerei trăiesc în armonie, oricât de diferite sunt acestea. E cu un pas înaintea tuturor de fiecare dată pentru că își pune întotdeauna cele mai multe întrebări la care găsește și răspuns.

Printre superputerile Numerei regăsim puterea de transforma viața în chimie și chimia în viață, puterea de a defini viața și manifestările ei prin numere, precum și puterea de a lupta pentru viață, prin stăpânirea numerelor. Descoperiți-o pe Numera pe https://supereroi.unibuc.ro/numera.

„Eu cred foarte mult în generația actuală și cea viitoare. Cred că acești tineri sunt cei care vor schimba lumea pentru că au calități echivalente cu atributele unor Supereroi. De aici s-a născut și ideea aceasta, a Supereroilor UNIBUC. Pentru că ceea ce facem noi în Universitate, prin activitatea de educare, de cercetare sau de implicare civică a tinerilor, este să potențăm aceste puteri ale lor și să le transformăm în superputeri prin cunoaștere și inovare, prin dorința continuă de a ști, de a fi de partea adevărului științific și de acționa potrivit acestuia. Îi așteptăm pe toți acești Supereroi la Universitatea din București pentru a le dezvolta puterea de a face o lume mai bună”, a declarat prof. univ. dr. Marian Preda, rectorul Universității din București.

Proiectul Supereroi UNIBUC reprezintă o inițiativă a Universității din București, realizată în colaborare cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București. Supereroi UNIBUC a fost coordonat, din partea Universității din București, de drd. Mirabela Amarandei, Director, și de conf. univ. dr. Matei Branea, profesor coordonator de proiect din partea UNATC. Au contribuit  studenții programelor de studiu Licență Animație anul I și Licență Scenaristică-Filmologie anul III din cadrul UNATC, cu participarea profesorilor lect. univ. dr. Iulia Rugină și drd. Radu Pop. Din cadrul Universității din București au fost implicate cadre didactice și reprezentanți ai Direcției Comunicare și Relații Publice.

La dezvoltarea proiectului Supereroi UNIBUC, inițiat de prof. univ. dr. Marian Preda, Rectorul UB, au contribuit, din partea Universității din București: prof. univ. dr. Gabriel Jderu, lect. univ. dr. Alexandru Andrășanu, lect. univ. dr. Delia Popescu, lect. univ. dr. Mircea Sava, drd. Ioan Miclea, Larisa Pisică, conf. univ. dr. Vasile Bercu, lect. univ. dr. Anamaria Nicola și lect. univ. dr. Constantin Vică.

Nu în ultimul rând, la conturarea poveștii Supereroilor UNIBUC au contribuit, din partea Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București: Alexandra Pășcan, Alexia Badea, Andreea Dragomir, Carmen Dumitru, Eugen Munteanu, Ioana Mirea, Maria Sărățeanu, Petru Bojan și Teodora Turicianu, studenți Licență Animație anul I, precum și Roxana Bălăneanu, Eliana Bărbieru, Elena Călinoiu, Luci David, Iris Irodi și Cătălina Popescu, studenți Licență Scenaristică și Filmologie anul III.

Le mulțumim, pe această cale, tuturor persoanelor implicate în dezvoltarea proiectului Supereroi UNIBUC.

Universitatea din București

Compusă din 19 facultăți, cu 97 de programe de licență, 215 programe de masterat, 9 programe de masterat didactic, 21 de școli doctorale pe domenii specifice și o școală pentru studii doctorale interdisciplinare, peste 50 de centre și 9 stațiuni de cercetare, Universitatea din București s-a consacrat ca o instituție de excelență în educație și cercetare care a făcut o prioritate din pregătirea studenților săi pentru viață și profesie.

Cu peste 34.000 studenți, 1.300 de profesori, 500 de cercetători și 1.300 de angajați ca personal administrativ, Universitatea din București se manifestă ca o comunitate puternică și solidară, care acționează constant pentru a asigura cea mai înaltă calitate a educației, garantând absolvenților săi o asimilare ușoară și eficientă pe piața muncii, indiferent de domeniul sau programul de studiu. Începând cu anul 2019, UB face parte din CIVIS – Universitatea Civică Europeană.

SECŢIUNE ACCESIBILIZATĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI DE VEDERE

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.


Google Analytics
Cine suntem
Site-ul este deținut și administrat de Universitatea din București cu sediul în Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București. Pentru a urmări mai ușor informațiile, trebuie să știţi că ne putem referi la instituția noastră folosind termenii „Universitatea din București”, „nouă”, „nostru” etc, iar la tine, ca utilizator și vizitator al site-ului, folosind termenii „utilizator”, „dumneavoastră”, etc. Această politică descrie informațiile pe care le colectăm atunci când vizitați www.unibuc.ro. Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu colectarea și utilizarea informațiilor dumneavoastră personale (în cazul în care acestea sunt furnizate) în conformitate cu această politică. Site-ul poate conține legături către și de pe site-uri web. Dacă urmați un link către oricare dintre aceste site-uri web, rețineți că acestea au propriile politici de confidențialitate. Universitatea București nu are nicio responsabilitate sau răspundere pentru aceste politici sau modul în care aceste site-uri web își gestionează datele. Verificați aceste politici înainte de a trimite orice informații personale acestor site-uri.
Informațiile colectate şi durata de stocare
În cazul în care utilizați site-ul nostru, vom colecta și procesa următoarele date personale despre dumneavoastră:
  • Informații pe care ni le oferiți atunci când completați un formular web sau solicitați trimiterea newsletter-ului. Informațiile pe care ni le furnizați pot include numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, etc.
  • Informatiile pe care ni le oferiti in formularul de solicitare de informatii publice (ex. nume, prenume, e-mail) sunt colectate conform Legii nr. 544/2001
  • Informații pe care le colectăm despre dumneavoastră, prin intermediul fişierelor cookie pe care le folosim, în momentul în care accesați site-ul nostru. Pentru detalii suplimentare, consultați informarea privind cookie-urile.
Stocarea datelor de natură personală se realizează pe servere situate în România, atâta timp cât avem consimțămȃntul dumneavoastră.
Cum utilizăm datele personale pe care le furnizați sau le colectăm
Folosim datele personale despre dumneavoastră în următoarele moduri:
  • datele personale furnizate de dumneavoastră prin formularele noastre web vor fi folosite în scopul procesării cererilor dumneavoastră. Prin trimiterea solicitării sunteți de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastră de către Universitatea din București.
  • în cazul în care sunteți de acord cu primirea de informații prin newsletter, vă vom trimite noutǎți despre următoarele subiecte:
  • informații despre evenimentele şi activităţile organizate în cadrul Universităţii din Bucureşti
  • informațiile tehnice pe care le colectăm prin utilizarea cookie-urilor vor fi utilizate în scopurile stabilite în “Informarea privind cookie-urile”.
Transferuri internaționale
În vederea oferirii serviciului de newsletter, datele dumneavoastră de identificare și contact sunt transmise către MailerLite, cu sediul în Lituania. Detalii privind măsurile de protectie a datelor adoptate de către MailerLite se găsesc la adresa https://www.mailerlite.com/terms-of-service  şi pe site-ul https://www.privacyshield.gov/welcome Site-ul nostru web utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, precum şi Google Adwords, furnizate de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit site web să analizeze modul în care utilizați respectivul site web. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dumneavoastră a site-ului web vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dumneavoastră a site-ului web, elaborând rapoarte cu privire la activitatea site-ului web și furnizând alte servicii referitoare la activitatea site-ului web și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dumneavoastră IP cu alte date deținute de Google. Informații detaliate cu privire la Google și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners. Din site-ul nostru web puteţi să distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (de exemplu: Facebook, Twitter, Youtube). Informații detaliate cu privire la protecția datelor cu caracter personal oferită de aceste organizatii pot fi gasite la adresele: https://www.facebook.com/policy.php https://twitter.com/en/privacy https://www.youtube.com/yt/about/policies/#community-guidelines
Accesați datele dumneavoastră personale
Aveți dreptul să cereți o copie a informațiilor deținute de noi  prin formularea unei solicitări de acces. Pentru a solicita o copie a datelor deținute despre dumneavoastră sau pentru a vă actualiza informațiile, contactați Universitatea din București la adresa de e-mail dpo@unibuc.ro. Datele de natură personală deținute de către Universitatea din București sunt supuse condițiilor din Regulamentul UE 679/2016 care oferă persoanelor vizate dreptul de acces la toate tipurile de informații înregistrate, deținute de operatorul de date, sub rezerva anumitor limitări.
Drepturile persoanei vizate
Conform Regulamentului 679/2016 - GDPR, aveţi dreptul de a solicita Universitaţii din București, în calitate de operator de date de natură personală, rectificarea, ştergerea sau restricţionarea prelucrării datelor personale referitoare la dumneavoastră. De asemenea, aveţi dreptului de a vă retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza acestuia, înainte de retragere. Dacă nu mai doriți să primiți newsletter-ul, vă puteţi dezabona prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@pr.unibuc.ro sau prin folosirea linkului de dezabonare din cadrul newsletter-ului.
Dreptul de a depune o plângere în faţa Autorităţii de supraveghere
Conform Regulamentului 679 /2016 - GDPR, aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Mai multe detalii se pot obține accesȃnd adresa http://www.dataprotection.ro/.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Save
Accept all Services