Universitatea din București, partener în organizarea workshop-ului „Impactul educaţiei financiare prin prisma economiei comportamentale”

Universitatea din București, partener în organizarea workshop-ului „Impactul educaţiei financiare prin prisma economiei comportamentale”

07 septembrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

Marți, 11 septembrie 2018, Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București, prin programul masteral Economie Comportamentală, în parteneriat cu Banca Națională a României, a organizat workshop-ul „Impactul educației financiare prin prisma economiei comportamentale”. Evenimentul a avut loc începând cu ora 14:30 la sediul Băncii Naționale a României (str. Lipscani, nr. 25). Intrarea a fost liberă, însă a fost necesară înregistrarea, în prealabil, prin email la adresa anton.comanescu@bnro.ro.
Workshop-ul a fost dedicat discutării celor mai noi cercetări în domeniul educației financiare și posibilităților de colaborare eficientă între toate părțile interesate.
Prezentările au expus teoriile economiei comportamentale ce argumentează importanța factorilor non-cognitivi (nivelul de autocontrol, gradul de optimism, gândire deliberativă), alături de cei cognitivi, în formarea comportamentelor financiare, precum și rezultatele obținute în cadrul unui proiect de cercetare ce vizează relația dintre educație financiară – comportament financiar sănătos –  bunăstare financiară.
Proiectul a fost inițiat de către Cecilia Băsu, masterand al programului de Economie Comportamentală, trainer în finanțe personale și consultant în afaceri, și s-a desfășurat în parteneriat cu Asociația Română pentru Reconstrucție și Infrastructură Socială (ARRIS). Din partea Facultății de Administrație si Afaceri, echipa este formată din prof. univ. dr. Elena Druică și conf. univ. dr. Rodica Ianole-Călin, coordonatori academici ai programului de master, iar din partea BNR, proiectul este susținut de directorul adjunct Mircea Mureșan și de expertul Anton Comănescu, de la direcția Muzeu și Educație Financiară.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.