Universitatea din București, partener al hub-ului educațional „EduMobilul – Educația în mișcare”

Universitatea din București, partener al hub-ului educațional „EduMobilul – Educația în mișcare”

25 septembrie, 2018 in Actualitate, Știri

Luni, 17 septembrie 2018, s-a dat startul întâlnirilor hub-ului educațional din cadrul EduMobilul – Educația în mișcare, proiect inițiat de Asociația Culturală Philmys. Evenimentul a avut loc la Casa Universitarilor (str. Dionisie Lupu, nr. 46) și a fost moderat de conf. univ. dr. Daniela Dumbrăveanu, cadru didactic la Facultatea de Geografie a Universității din București și președinte al Asociației Universitur.
Prima întâlnire din cadrul proiectului a fost co-organizată de Asociația Studenților Geografi din cadrul Universității București, Asociația Universitur, Rotary Club București Curtea Veche, precum și Asociația Homecomers.
Scopul proiectului EduMobilul – Educația în mișcare este de a scoate în evidență faptul că abandonul școlar, absenteismul, excluziunea socială ori cadrul familial precar sunt efecte ale migrației și conduc la repercusiuni majore atât la nivel individual, cât și la nivel de societate. De asemenea, prin acest proiect, organizatorii își propun dezvoltarea unui mediu cultural și educațional care se dorește viu și în relație permanentă cu realitatea imediată a comunităților în care există grupuri de adolescenți și copii de vulnerabilitate extremă.
Pe această cale, în cadrul întâlnirilor hub-ului educațional, se dorește crearea unui program de coaching și mentorat în mediile cu cea mai mare rată de abandon școlar. Astfel, organizatorii își propun să ajute atât profesorii, punându-le la dispoziție noi metode de educație non-formală pentru a-și face materiile mai atractive, cât și elevii, cărora vor să le schimbe percepția despre școală, prin crearea unui mediu plăcut și interactiv de a învăța.
Proiectul EduMobilul – Educația în mișcare este scris și implementat de Asociația Culturală Philmys, co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural (AFCN).

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.