Universitatea din București participă la Săptămâna Geologiei 2018 – Dialogul Omului cu Pământul

Universitatea din București participă la Săptămâna Geologiei 2018 – Dialogul Omului cu Pământul


În perioada 22-28 octombrie, Societatea Geologică a României organizează pentru prima dată la nivel naţional evenimentul Săptămâna Geologiei, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Geologie și Geofizică, Geoparcul Dinozaurilor „Țara Hațegului” – Geoparc Internațional UNESCO, Institutul de Geologie şi Geoecologie Marină – GeoEcoMar Bucureşti, Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Muzeul de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, Asociația Geomedia, Parcul Natural Văcărești și Propark – Fundația pentru Arii Protejate.
Evenimentul, dedicat publicului larg, se desfășoară în cinci județe din țară (Hunedoara, Prahova, Cluj, Maramureş, Iaşi) și în municipiul București. Activitățile, organizate de cele cinci filiale ale Societății Geologice a României din centrele universitare Bucureşti, Ploieşti, Cluj-Napoca, Baia Mare şi Iaşi  împreună cu partenerii, sunt variate și îndeamnă la descoperire. Acestea includ plimbări şi excursii în teren, vizite ghidate la muzee și puncte de vizitare de interes geologic, ateliere interactive pe teme privind mineralele şi fosilele, concursuri de desen, expoziţii, târguri de geoproduse, prezentări de filme cu tematică geologică, lecţii de geologie într-un cadru inedit, mese rotunde, conferinţe şi dezbateri.
În Bucureşti, evenimentele vor avea loc în Parcul Natural Văcăreşti, la spațiul de evenimente The Ark şi în staţia de metrou Politehnica. În județul Hunedoara, vor fi organizate vizite ghidate la Casele Geoparcului și un workshop dedicat geoproduselor în contextul tradițiilor creative. În Baia Mare, majoritatea activităţilor vor fi organizate la sediul Muzeului Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza”, cu o excursie geologică la Rezervaţia fosiliferă Chiuzbaia. La Cluj-Napoca, activităţile sunt programate la Muzeul de Mineralogie şi Muzeul de Paleontologie ale Departamentului de Geologie al Universității „Babeș-Bolyai”. La Ploieşti, activitățile vor avea loc la sediul Universităţii de Petrol si Gaze, iar la Iaşi, la Departamentul de Geologie al Facultății de Geologie şi Geografie.
Săptămâna Geologiei este o celebrare anuală a geologiei. Conform Institutului American de Geologie, organizatorul acestui eveniment de 20 de ani, principalele obiective ale Săptămânii Geologiei sunt implicarea elevilor în descoperirea ştiinţelor pământului, încurajarea protejării planetei prin înţelegerea ecosistemului global, precum şi motivarea specialiştilor în geologie să-şi împărtăşească cunoştințele. La nivel global, evenimentul a devenit unul de tradiție în țări precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Australia.
Programul integral al evenimentului Săptămâna Geologiei poate fi consultat aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.