Universitatea din București, printre organizatorii Școlii de Vară „Centenarul sfârșitului Primului Război Mondial: un viitor pentru trecutul nostru”

Universitatea din București, printre organizatorii Școlii de Vară „Centenarul sfârșitului Primului Război Mondial: un viitor pentru trecutul nostru”


În perioada 18-22 iulie 2018, Universitatea din București, în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia, a organizat Școala de Vară cu titlul „Centenarul sfârșitului Primului Război Mondial: un viitor pentru trecutul nostru”. Evenimentul a avut loc la Alba Iulia.
Constituită ca un proiect comun al principalelor centre universitare ale României, la inițiativa Universității din București, Școala de vară și-a propus să direcționeze atenția tinerilor către acest eveniment fundamental din istoria României.
Programul a inclus prelegeri ale cadrelor didactice din centrele universitare participante, precum și workshop-uri dedicate unor teme precum „Reflectarea Primului Război Mondial, Unirii și Centenarului în mediul on-line” sau „Lecțiile României Mari”. De asemenea, a fost organizată o vizită la Muzeul Național al Unirii din Alba-Iulia. Programul complet al evenimentului poate fi accesat aici.
Dincolo de aspectul privind informarea și conștientizarea în legătură cu evenimentele din urmă cu un secol, evenimentul și-a propus să privească spre viitor, fiind concentrat asupra lecțiilor trecutului într-un prezent caracterizat nu doar prin modificări profunde, dar și printr-un ritm accelerat. Cunoscând mai bine provocările, eșecurile și succesele trecute, tinerii vor putea să se angajeze mult mai profund în procesul de modernizare a României și de a o apropia și mai mult de valorile moderne europene.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.