Universitatea din București, reprezentată de conf. univ. dr. Sorin Costreie la prima ediție a “UNICA-IAU Master Class on Internationalization of Higher Education”

Universitatea din București, reprezentată de conf. univ. dr. Sorin Costreie la prima ediție a “UNICA-IAU Master Class on Internationalization of Higher Education”

16 aprilie, 2019 in Actualitate, International, Știri

În perioada 7-10 aprilie 2019 a avut loc la Dubrovnik, în cadrul Centrului de Studii Academice Avansate al Universității din Zagreb, prima ediție a UNICA-IAU Master Class on Internationalization of Higher Education.

Evenimentul, organizat de Asociația Internațională a Universităților, a reunit reprezentanți de la universități din peste 20 de țări. Titlul primei ediții a fost “What does it mean to be a vice-rector/vice-president for internationalization?”, iar subiectele de discuție au fost dintre cele mai variate. Printre țările participante la eveniment s-au numărat Finlanda, Belgia, Franța, Elveția, Slovenia, Polonia, România, Africa de Sud, Mexic, Brazilia, Columbia sau Iran. Peste 30 de participanți au luat parte la prima ediție a “UNICA-IAU Master Class on Internationalization of Higher Education”: vicepreședinți și prorectori responsabili cu internaționalizarea, precum și alte persoane implicate în formularea politicilor și a strategiilor de internaționalizare.

Universitatea din București a fost reprezentată la eveniment de conf. univ. dr. Sorin Costreie, prorector responsabil cu Relațiile Internaționale, care a susținut o prelegere cu titlul Truth, Post-Truth, and Nothing but the Truth. În cadrul prezentării, care s-a dorit a fi una out of the box, filosoful Sorin Costreie le-a vorbit participanților despre importanța științelor umaniste în contextul dezvoltării societății actuale.

Evenimentul și-a propus să ofere modalități de înțelegere ale diferitelor stadii ale procesului de internațioanlizare și să identifice sarcini și roluri pentru fiecare etapă. De asemenea, au fost analizate atât tendințele locale și globale, cât și scenariile posibile cu privire la prioritățile instituționale și dezvoltarea strategiei de internaționalizare a fiecărei universități participante. În plus, a fost identificat un set de tehnici și instrumente practice pentru monitorizarea și evaluarea activităților de internaționalizare din universități.

Discuțiile din cadrul întâlnirii s-au concentrat pe internaționalizarea sistemului de învățământ superior în contextul globalizării. Astfel, Universitățile au propus strategii asumate de internaționalizare, care să asigure o mai bună calitate a educației, a cercetării și a serviciilor pentru societate. De asemenea, s-a pus accent pe importanța implicării leadershipului academic, având în vedere relevanța din ce în ce mai mare a acestuia în procesele strategice de luare a deciziilor.

Programul complet al primei ediții a “UNICA-IAU Master Class on Internationalization of Higher Education” poate fi accesat aici, iar mai multe detalii despre eveniment pot fi accesate aici și aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.