Clasamentul mondial al universităților după angajabilitatea absolvenților plasează Universitatea din București în top 500, confirmând astfel buna inserție a absolvenților noștri pe piața muncii și strânsa colaborare cu mediul de afaceri.
Universitatea din București este singura instituție de învățământ superior din România, poziționată în top 500 în clasamentul QS World University Rankings by Graduate Employability Rankings. Rezultatele clasamentului confirmă buna reputație a Universității din București în rândul angajatorilor, anul acesta fiind pentru a doua oară consecutiv când UniBuc obține acest rezultat.
În cadrul QS World University Rankings by Graduate Employability Rankings 2019, publicat pe 11 septembrie 2018, Universitatea din București se poziționează pe locul 145 la nivel mondial în ceea ce privește rezultatele absolvenților săi.
De asemenea, pozițiile obținute pentru indicatori precum: parteneriatele cu angajatorii (201+), relația angajator-student (201+), angajabilitatea absolvenților (201+) și reputația angajatorului (301+), mențin Universitatea din București în topul universităților cu cele mai bune performanțe la nivel regional.
Pentru realizarea QS World University Rankings by Graduate Employability Rankings 2019 au fost evaluate 660 de instituții și analizate răspunsurile a peste 40.000 de angajatori, 39.000 de diplome și afilierile a peste 28.000 de absolvenți cu performanțe înalte. Totodată au fost luate în considerare 140.000 de situații de relaționare între absolvenți și angajatori, și alte aproximativ 200.000 de parteneriate privind inserția pe piața muncii. Indicatorii prevăzuți în metodologia de evaluare au ponderi diferite astfel: reputația angajatorului (30%), rezultatele absolvenților (25%), parteneriatele cu angajatorii (25%), relația angajator-student (10%) și rata angajabilității absolvenților (10%).
În clasamentul general QS World University Rankings 2019, cel mai cunoscut ranking global al universităților în funcție de domeniile de studiu și cercetare, Universitatea din București se menține și în anul 2019 printre cele mai importante universități din lume, ocupând poziția 801-1000, alături de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea Politehnică din București și Universitatea de Vest din Timișoara.