Joi, 13 martie 2025, Universitatea din București a invitat elevii și studenții să descopere Bucureștiul așa cum nu l-au mai văzut. Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” București și Platforma ArchaeoSciences (ASp) din cadrul Institutului de Cercetare al Universității din București (ICUB), în parteneriat cu Colegiul Național „Cantemir-Vodă”, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, Liceul Tehnologic „Nikola Tesla”, Colegiul Tehnic „Petru Maior”, Liceul Tehnologic „Sf. Antim Ivireanu” și Colegiul Economic „Hermes, au organizat un nou eveniment din seria ArchaeoSciences Workshops: B-VIBE (Bucharest Virtual Interactive Boundless Exploration), parte a proiectului municipal Explorarea Virtuală a Bucureștiului.
Evenimentul s-a desfășurat în format hibrid, atât fizic, la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, în Digital Archaeology Lab din ASp – ICUB, cât și online, pe platforma ZOOM.
„Te așteaptă o experiență captivantă, unde vei putea explora orașul printr-o aplicație interactivă ce îmbină tehnologia digitală cu patrimoniul cultural. Vei avea ocazia să descoperi metode și tehnici digitale utilizate în cercetarea, conservarea și valorificarea patrimoniului imobil, învățând cum să îți dezvolți abilități digitale, de cercetare și comunicare într-un mod accesibil și atractiv”, a fost mesajul transmis de organizatori.
Evenimentul a fost organizat de către Universitatea din București sub umbrela proiectului „Centru regional de Orientare și Consiliere în Cariera de Cercetător – București-Ilfov – de la educație preuniversitară la cercetare avansată” (SciResCareer)”, contract 760032/23.05.2023, finanțat în cadrul PNRR/C9/ Investiția „I10 – Înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM”.