Lansarea volumului „Personaje și povești din Bucureștiul Sefard”

Lansarea volumului „Personaje și povești din Bucureștiul Sefard”

31 ianuarie, 2017 in Evenimente, Știri

A apărut în condiții grafice deosebite la Editura Noi Media Print (București, 2016) cartea Personaje și povești din Bucureștiul sefard de Felicia Waldman (conferențiar la Centrul de Studii Ebraice al Facultății de Litere a Universității din București) și Anca Ciuciu Tudorancea (secretar științific la Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România). Lansarea volumului are loc miercuri, 1 februarie 2017, la ora 17:30, la Institutul Cervantes (Bd. Elisabeta, nr. 38), cu participarea Excelențelor lor Ambasadorii Spaniei și Turciei și a Directorului Muzeului Municipiului București, Dr. Adrian Majuru.

Structurată în 7 secțiuni (Itinerariu sefard: din Imperiul Otoman în Țările Romane, Scrisori sefarde, Memoria străzilor care au dispărut, Povești comerciale de succes, Personalități ale Bucureștiului sefard, Istoria sefarziilor bucureșteni reflectată în The Jewish Chronicle și Proverbe sefarde) însoțite de un amplu reportaj fotografic cu imagini vechi și noi, Personaje și povești din Bucureștiul sefard oferă informații, unele uitate altele inedite, despre cei aproape 500 de ani de prezență a evreilor spanioli în capitală și despre importanta lor contribuție la dezvoltarea urbană, economică și culturală a orașului.

Mai multe informații despre cartea Personaje și povești din Bucureștiul sefard pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.