A IX-a ediție a Workshop-ului for Young Researchers in Mathematics (WYRM) la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București

A IX-a ediție a Workshop-ului for Young Researchers in Mathematics (WYRM) la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București

27 mai, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri, Student

În perioada 3-4 iunie 2019, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București va găzdui cea de-a IX-a editie a Workshop-ului for Young Researchers in Mathematics (WYRM). Evenimentul, organizat în cooperare cu ICUB, Institutul de Matematică „S.Stoilow” al Academiei Române și Universitatea Ovidius din Constanța, cuprinde secțiuni orientate pe algebră, geometrie, topologie, ecuatii diferențiale, analiză și matematică aplicată.

În cadrul workshop-ului vor fi susținute aproximativ 30 de prezentări de către matematicieni la început de carieră (masteranzi, doctoranzi, postdoctoranzi), de la cele mai reprezentative școli din România precum și de la institute si universități din Marea Britanie, Spania, Germania, Italia, Austria și Maroc.

WYRM-2019 se încadrează într-o serie începută în anul 2011 la Universitatea Ovidius din Constanța ca un forum unde matematicieni, absolvenți de doctorat de la universități din România sau legați de România, au dorit să se întâlnească pentru a-și face cunoscute planurile de cercetare.

Această ediție este prima care se desfășoară la Universitatea din București și este organizata de Cristina Anghel-Palmer (IMAR & University of Oxford), Cristian Cazacu (Universitatea din București), Iulian Cîmpean (IMAR), Constantin Costara (Universitatea Ovidius din Constanța), Nicusor Costea (Universitatea Politehnică din Bucuresti), Anca Macinic (IMAR) si Dumitru Stamate (Universitatea din București).

Mai multe detalii despre eveniment pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.