Miercuri, 7 decembrie 2022, începând cu ora 17:00, la Universitatea din București va avea loc conferința Reziliență și stabilitate în sistemele de guvernanță. Evaluări empirice și cadre conceptuale. Evenimentul, care se va desfășura exclusiv online (link acces), este organizat în cadrul proiectului Reziliență și stabilitate in sisteme de guvernanță policentrică. Abordare teoretică, empirică și aplicată, finanțat de CNCS-UEFISCDI (grant PN-III-P4-ID-PCE-2020-1076).
Cu această ocazie va fi prezentat primul instrument național de estimare a rezilienței sistemului de guvernanță a României, pe bază de anchetă sociologică – sondaj de opinie, dezvoltat de echipa proiectului în colaborare cu INSCOP. La conferință vor fi prezentate și o parte dintre datele primare rezultate din aplicarea instrumentului de evaluare în sondajul de opinie desfășurat în septembrie-octombrie 2022, precum si o serie de analize preliminare ale acestora.
De asemenea, vor fi discutate și aspecte mai generale legate de conceptualizarea și analiza rezilienței democratice și sociale.
Astfel, conferința va include următoarele prezentări:
- Dragoș Paul Aligică: „Construcția unui Instrument National de evaluare a rezilienței pe bază de sondaje de opinie: Precedente, fundamente și aspecte tehnice”.
- Elena Druică și Dragoș Paul Aligică: „Sondaj de opinie național utilizând prima iterare a Instrumentului de evaluare a rezilienței – Aplicare INSCOP, septembrie-octombrie 2022. Prezentarea rezultatelor primare”
- Elena Druică: „O prima analiza exploratorie a rezultatelor Instrumentului în aplicarea sa la cazul României”
- Călin Vâlsan: „Capitalul Social: Cazul American ca exemplu de reziliență națională”
- Alexandru Volacu: „Reziliența Democrației: O Perspectiva minimalistă”
- Virgil Iordache: „Aspecte ale aplicării conceptului general de reziliență la managementul serviciilor ecosistemice
Accesul la eveniment este posibil prin intermediul platformei Google Meet, aici.