Cu și despre tulnice, buciume și trâmbițe la Cafeneaua critică

Cu și despre tulnice, buciume și trâmbițe la Cafeneaua critică

08 decembrie, 2017 in Evenimente, Știri

După o pauză prelungită, Cafeneaua critică revine vineri, 8 decembrie 2017, cu o ediție specială, dedicată unor străvechi instrumente: tulnicul, buciumul şi trâmbiţa. Evenimentul va avea loc la sediul din Calea Griviței al Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, în Sala „Iosif Naghiu”, între orele 19:00-21:00. Gazda evenimentului este prof. univ. dr. Ion Bogdan Lefter, profesor al Universității din București.

Dezbaterea Cafenelei critice despre cele trei instrumente vechi, însoţită şi de audiţii şi proiecţii video, are loc cu ocazia întâlnirii anuale a iubitorilor de tulnice, buciume şi trâmbiţe. Proiectul de resuscitare a instrumentelor tradiționale de suflat, demarat în urmă cu 16 ani, la iniţiativa muzicianului și artistului multi-media Mircea Florian, e susţinut de Fundaţia sa şi de MOTZart, Uniunea Munții Apuseni, More Marketing Solutions. În cadrul Cafenelei vor fi prezentate taberele de vară organizate în cadrul proiectului, precum şi iniţiativa MOTZart in the School.

Realizată în colaborare cu Fundația Mircea Florian, MOTZart, Uniunea Munţii Apuseni, More Marketing Solutions și Muzeul Național al Literaturii Române din Bucureşti, Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfășurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultății de Litere a Universității din București. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A şi la Club Control. Cafeneaua critică se află actualmente într-o prelungită vacanță de vară-toamnă 2017, urmând să-și reia întâlnirile săptămânale la începutul lui 2018.

Laurențiu Barbu
Author:

În ciuda opiniei publice, Lorem Ipsum nu e un simplu text fără sens. El îşi are rădăcinile într-o bucată a literaturii clasice latine din anul 45 î.e.n., făcând-o să aibă...

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.