Despre biblioteci la „Cafeneaua critică”

Despre biblioteci la „Cafeneaua critică”

05 martie 2019 în Actualitate, Evenimente, Știri

Joi 7 martie 2019, „Cafeneaua critică” propune o dezbatere despre starea actuală a rețelei naționale de biblioteci, fundamentală pentru o cultură, deopotrivă pentru trecutul, prezentul și viitorul unei țări – căci e vorba despre un sistem instituțional cu esențiale funcții patrimoniale, de informare și documentare la zi și de sprijinire a educației generațiilor care vin. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 la Muzeul Național al Literaturii Române din București (Str. Nicolae Crețulescu nr. 8).
La discuție participă: Mircea Regneală (profesor emerit al Facultății de Litere din Universitatea din București, co-fondator al Departamentului de Bibliologie/ Biblioteconomie/ Ştiințele informării și documentării, fost director al Bibliotecii Centrale Universitare), acad. Florin Filip (fost director al Bibliotecii Academiei Române), Voichița Dragomir (directoare a Bibliotecii SNSPA, fostă directoare generală adjunctă BCU), Corina Apostoleanu (directoare a Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța), Laura Rudeanu (profesoară documentaristă la Biblioteca Casei Corpului Didactic din București), Elena Tîrziman (profesoară la Departamentul de Ştiințe ale informării și documentării din FL-UB, fostă directoare a Bibliotecii Naționale a României), Ionel Enache (profesor și șef al aceluiași Departament), alți bibliotecari, arhiviști, documentariști. Amfitrionul întâlnirii va fi, ca de obicei, Ion Bogdan Lefter de la Facultatea de Litere a Universității din București,
„Cafeneaua critică”, proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate, desfășurat în 1994-1998, în cafeneaua Facultății de Litere a Universității din București, și după 2008, în diverse cluburi din Capitală, este găzduită actualmente de Muzeul Național al Literaturii Române din București.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.