În perioada 4-8 decembrie 2024, Editura Universității din București – Bucharest University Press (EUB-BUP) își dă întâlnire cu pasionații de lectură la Târgul de carte „Gaudeamus Radio România”.
Ca și în cazul edițiilor anterioare, târgul are loc în incinta Complexului Expoziţional Romexpo (Bulevardul Mărăști, nr. 65-67, sector 1, București), iar standul EUB-BUP – nr. 106, pavilionul B2 – va oferi vizitatorilor ocazia de a explora o selecție diversă de titluri, de la apariții recente până la lucrări consacrate din portofoliul Editurii.
EUB-BUP a pregătit un program variat, care include șase lansări de carte, fiecare dintre ele aducând în prim-plan autori de prestigiu, invitați speciali și subiecte de mare interes. Printre aceștia se numără prof. univ. dr. Marian Preda, rectorul Universității din București, prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc, prorector pentru Cercetare al UB, prof. univ. dr. Bogdan Murgescu, prorector pentru Bugetare și Resurse Umane al UB, precum și conf. univ. dr. Constantin Vică, prorector pentru Internaționalizare și Relații Publice al UB.
Programul lansărilor de carte
Evenimentele dedicate lansărilor vor începe miercuri, 4 decembrie 2024, de la ora 18:00, cu prezentarea volumului „Idei în proprietate. O introducere în etica drepturilor de autor”, semnat de Radu Uszkai. Lansarea va avea loc în spațiul de evenimente „Mircea Nedelciu” și îi va avea ca invitați pe conf. univ. dr. Constantin Vică, prorector UB pentru Internaționalizare și Relații Publice, lect. univ. dr. Emanuel-Mihail Socaciu și Remus Tite.
Persoanele interesate pot afla mai multe detalii despre volum aici.
Joi, 5 decembrie 2024, de la ora 15:20, va fi lansat volumul „Ape adânci. Studii iudaice și israeliene: Cercetare, construcție, moștenire”, coordonat de Madeea Axinciuc, Ana Bărbulescu și Gabriela Myers. Evenimentul se va desfășura în spațiul de evenimente „Eugen Preda” și va reuni, alături de coordonatori, invitați precum Liviu Rotman, Măriuca Stanciu și Edward Iosiper.
Persoanele interesate pot afla mai multe detalii despre volum aici.
Tot joi, 5 decembrie 2024, de la ora 16:50, tot în spațiul „Eugen Preda”, publicul va putea participa la lansarea volumului „Biolingvistică. Constituirea și funcționarea limbajului uman”, semnat de Alexandru Gafton, fostul decan al Facultății de Litere a Universității „Al. I. Cuza” din Iași. Alături de autor, la eveniment vor lua parte prof. univ. dr. Marian Preda, rectorul Universității din București, prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc, prorector UB pentru Cercetare și conf. univ. dr. Alexandru Nicolae, coordonator academic al Editurii Universității din București, care vor discuta despre contribuția lucrării la înțelegerea interdisciplinară a limbajului.
Persoanele interesate pot afla mai multe detalii despre volum aici.
Vineri, 6 decembrie, de la ora 12:00, în spațiul „Mircea Nedelciu”, va fi lansat volumul „RLS, PLS! Manual de limba română ca limbă străină pentru nivelul A1”, semnat de Monica Vasileanu. Lansarea va beneficia de intervențiile invitaților conf. univ. dr. Ionuț Geană, directorul Centrului de Studii Românești de la Facultatea de Litere a Universității din București și coordonator al seriei de manuale RLS – Româna ca limbă străină de la EUB, și conf. univ. dr. Alexandru Nicolae, coordonator EUB și profesor la Facultatea de Litere.
Persoanele interesate pot afla mai multe detalii despre volum aici.
Sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19:30, tot în spațiul „Mircea Nedelciu”, va avea loc prezentarea volumului „Istoriografia română recentă. Curente, tendințe, aspecte instituționale”, coordonat de prof. univ. dr. Alexandru-Florin Platon și prof. univ. dr. Bogdan Murgescu, prorector UB pentru Bugetare și Resurse Umane. Invitații evenimentului vor fi Bogdan Murgescu, Bogdan Popa și Remus Tite, care vor aborda temele principale ale lucrării.
Persoanele interesate pot afla mai multe detalii despre volum aici.
Seria lansărilor se va încheia duminică, 8 decembrie, la ora 10:00, în spațiul „Mircea Nedelciu”, cu prezentarea volumului „Fizica fenomenelor atmosferice periculoase pentru aviație”, coordonat de prof. univ. dr. Sabina Ștefan. Evenimentul îi va reuni pe Valentin Măgureanu, Daniela Dragoman, Silviu Grigore, Mircea Radulian și Ion Drăghici, care vor evidenția relevanța cercetării pentru domeniul aviației.
Persoanele interesate pot afla mai multe detalii despre volum aici.
Lansările de carte subliniază diversitatea tematică și calitatea academică a volumelor publicate de Editura Universității din București – Bucharest University Press, consolidând rolul instituției ca promotor al excelenței în cercetare și educație. Pentru mai multe detalii despre Târgul de carte „Gaudeamus Radio România” și despre prezența EUB-BUP la eveniment, vă invităm să vizitați pagina de Facebook a Editurii UB, site-ul EUB-BP editura-unibuc.ro site-ul oficial gaudeamus.ro sau pagina de Facebook a Radio România Gaudeamus.