Eveniment special dedicat lui Bob Marley și muzicii reggae la Facultatea de Istorie a UB

Eveniment special dedicat lui Bob Marley și muzicii reggae la Facultatea de Istorie a UB

21 martie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Vineri, 22 martie 2019, Atelierul AAMIC din cadrul Masteratului de Istoria Ideilor, Mentalităților și Culturii de masă, Facultatea de Istorie & Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, au organizat un eveniment special dedicat muzicii reggae cu numele “Roots, Rock, Reggae. Bob Marley – istorie, politică și muzică în Jamaica anilor ’70”. Discuția a avut loc începând cu ora 17:30 în Amfiteatrul Nicolae Iorga al Facultății de Istorie (‪Bd. Regina Elisabeta 4-12).
Pornind de la istoria societății jamaicane, organizatorii au propus o călătorie în lumea universului reggae pentru a redescoperi figura mitică a lui Bob Marley, personaj simbolic, adulat și controversat, dar fără de care este greu de gândit istoria culturală a secolului XX. Evenimentul a încercat să răspundă la cât mai multe întrebări privind istoria și posteritatea acestui personaj care a marcat, prin creațiile sale, numeroase generații. Ce înseamnă astăzi muzica reggae? Ce reprezintă Bob Marley și cum este el reamintit de cultura contemporană? Acestea sunt numai câteva teme care au constituit nucleul dezbaterii la care au luat parte lect. univ. dr. Alin Matei (Universitatea din București), dr. Irina Trocan (U.N.A.T.C.) și Laurențiu „Stevie Bass” Munteanu (artist). Întâlnirea a fost moderată de dr. Alice Teodorescu și Amalia Pană (de la Universitatea din București).
Evenimentul s-a adresat atât specialiștilor, cât și publicului larg, interesat de muzică și de istorie. Intrarea a fost liberă.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.