Facultatea de Drept a Universității din București, gazda concertului „Romania Intemporel”, susținut de Traffic Strings

Facultatea de Drept a Universității din București, gazda concertului „Romania Intemporel”, susținut de Traffic Strings


Vineri, 23 noiembrie 2018, Aula Magna a Facultății de Drept a Universității din București a găzduit concertul Romania Intemporel susținut de Traffic Strings. Evenimentul, organizat cu ocazia Conferinței „Dreptul românesc la 100 de ani de la Marea Unire”, a avut a loc începând cu ora 20:00.
Dedicat Anului Centenar, concertul cameral Romania Intemporel a fost conceput ca debut al unei serii de evenimente muzicale pe care Facultatea de Drept a UB intenționează să le organizeze începând cu acest an în Aula Magna a Palatului Facultății de Drept.
Din programul concertului, care include 13 compoziții muzicale cunoscute, au făcut parte, printre altele, Rapsodia Română op. 11 nr. 1 și nr 2 de George Enescu, Suita Balcanică medievală de Dimitrie Cantemir, Gnossienne de Erik Satie, Balada lui Ciprian Porumbescu, Șase dansuri românești de Bela Bartok, Concertul pentru orchestră de coarde partea a 3-a – „Rondo” al lui Paul Constantinescu.
Astfel, evenimentul și-a propus să realizeze o sinteză de piese semnificative pentru îmbinarea dintre tradiția muzicală populară și muzica cultă, folosind un limbaj muzical propriu și, în același timp, profund autentic. Propunând o abordare muzicală de sorginte tradițională, concertul a adus în prim plan instrumente tradiționale românești precum tilinca, ocarina, cavalul, fluierașul, fluiere ingeminate și, desigur, naiul, într-o fuziune instrumentală și interpretativă cu totul specială.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.