Gabriela Adameşteanu la „Cafeneaua critică”

Gabriela Adameşteanu la „Cafeneaua critică”


Joi, 14 februarie 2019, prozatoarea şi eseista Gabriela Adameşteanu, unul dintre cei mai importanţi scriitori ai noştri, vine la „Cafeneaua critică”. Întâlnirea se va desfășura începând cu ora 19:00 la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti (Str. Nicolae Creţulescu nr. 8). Amfitrionul întâlnirii va fi, ca de obicei, Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București.
Gabriela Adameșteanu a publicat, spre sfârşitul anului trecut, romanul „Fontana di Trevi”, al treilea din seria celor care o au în centru pe Letiţia Branea, protagonista cărţii de debut a autoarei, „Drumul egal al fiecărei zile” (1975), revenită, peste ani, în „Provizorat” (2010). Gabriela Adameşteanu a mai fost invitata „Cafenelei critice” în primăvara lui 2015, pentru o ediţie „monografică”. Apariţia noii sale cărţi, „Fontana di Trevi”, e un excelent prilej de reînnodare a firului, mai ales că în literatura română a perioadei apar rar, mult prea rar, romane de mare calibru, care vor rămîne.
„Cafeneaua critică”, proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate, desfăşurat în 1994-1998, în cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, şi după 2008, în diverse cluburi din Capitală, este găzduită actualmente de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.