ICUB anunță deschiderea perioadei de înscriere pentru cel de-al cincilea curs din seria „Aplicații în statistică și R”

ICUB anunță deschiderea perioadei de înscriere pentru cel de-al cincilea curs din seria „Aplicații în statistică și R”

20 iunie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

În perioada 1-2 iulie 2019, Institutul de Cercetare al Universității din București organizează al cincilea curs din seria Aplicații în statistică și R. Evenimentul va avea loc la Casa Universitarilor (Bd. Dionisie Lupu, nr. 46) și își propune să aducă împreună tineri cercetători și doctoranzi de la mai multe facultăți ale Universității din București.     

Prelegerile, susținute de Adrian Dușa, profesor la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București, au drept obiectiv principal familiarizarea participanților cu mediul de programare R și cu o serie de noțiuni introductive de statistică.

Spre deosebire de primele două sesiuni, acest al cincilea atelier interactiv se adresează utilizatorilor mai avansați de R, care dețin și o serie de noțiuni fundamentale de statistică și își propune să acopere următoarele teme: Recapitulare R, structuri de programare: crearea funcțiilor, Testele chi-pătrat, ANOVA unifactorială, Regresie liniară și logistică, Analiza factorială, Legături la bazele de date, Instrumente utile pentru publicații științifice.

R este un program de analiză și reprezentare grafică a datelor lansat în 1995, a cărui popularitate a crescut exponențial în ultimii ani devenind un instrument esențial pentru multe domenii de cercetare. O bună cunoaștere a acestui program reprezintă astfel o prioritate pentru o cercetare experimentală de calitate.

Cei interesați sunt rugați să trimită un email la adresa ICUBstatisticsR@unibuc.ro, incluzând în corpul mesajului și o scurtă explicație cu privire la interesul lor pentru acest atelier și la relevanța lui pentru propria cercetare. Participanții la primul modul din cadrul seriei Aplicații în statistică și R vor avea prioritate.

Participarea la modulul pentru avansați este condiționată de o bună stăpânire a noțiunilor discutate în cadrul modulului de începători. Acestea pot fi consultate aici.

Aplicații în statistică și R este un eveniment organizat în cadrul ICUB, de către Laurențiu Leuștean și Alina Tigău. Mai multe detalii privind programul cursurilor și temele abordate pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.