ICUB anunță deschiderea perioadei de înscriere pentru cel de-al treilea curs din seria „Aplicații în statistică și R”

ICUB anunță deschiderea perioadei de înscriere pentru cel de-al treilea curs din seria „Aplicații în statistică și R”

11 februarie, 2019 in Evenimente, Știri

În perioada 28 februarie – 3 martie 2019 va avea loc al treilea curs din seria Aplicații în statistică în R. Evenimentul propune cursuri și ateliere interactive menite să sprijine tinerii cercetători și doctoranzii din cadrul Universității din București care desfășoară activități de cercetare experimentală și de prelucrare a datelor în diverse domenii. Cursurile vor avea loc la Stațiunea Zoologică Sinaia a Universității din București.
Prelegerile și discuțiile aferente acestui atelier au drept obiectiv principal familiarizarea participanților cu mediul de programare R și cu o serie de noțiuni introductive de statistică. R este un program de analiză și reprezentare grafică a datelor lansat în 1995, a cărui popularitate a crescut exponențial în ultimii ani devenind un instrument esențial pentru multe domenii de cercetare. O bună cunoaștere a acestui program reprezintă astfel o condiție necesară pentru realizarea unei cercetări experimentale de calitate.
Prelegerile vor fi ținute de către Adrian Dușa, profesor la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București. Spre deosebire de primele două sesiuni, acest al treilea atelier interactiv se adresează utilizatorilor mai avansați de R, care dețin și o serie de noțiuni fundamentale de statistică și își propune să acopere următoarele teme: „Recapitulare R, structuri de programare: crearea funcțiilor”, „Testele chi-pătrat”, „ANOVA unifactorială”, „Regresie liniară”, „Regresie logistică”, „Analiza factorială”, „Legături la bazele de date”, „Instrumente utile pentru publicații științifice”.
Persoanele interesate de participarea la eveniment sunt rugate să trimită un email la adresa icubstatisticsr@unibuc.ro în care să includă și o scurtă explicație cu privire la interesul lor pentru acest atelier și la relevanța lui pentru propria cercetare. Participanții la primul modul din cadrul seriei Aplicații în statistică și R vor avea prioritate. Informații cu privire la noțiunile abordate în cadrul modulului de începători pot fi accesate aici.
Aplicații în statistică și R este un eveniment organizat în cadrul ICUB de către prof. univ. dr. Laurențiu Leuștean și conf. univ. dr. Alina Tigău. Mai multe detalii privind programul cursurilor și temele abordate pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.