ICUB anunță deschiderea perioadei de înscriere pentru cel de-al doilea curs din seria „Aplicații în statistică și R”

ICUB anunță deschiderea perioadei de înscriere pentru cel de-al doilea curs din seria „Aplicații în statistică și R”

14 ianuarie, 2019 in Evenimente, Știri

În perioada 24-26 ianuarie 2019, Institutul de Cercetare al Universității din București, organizează evenimentul „Aplicații în statistică și R 2”. Atelierul va avea loc la Stațiunea Zoologică din Sinaia a Universității din București și își propune să aducă împreună tineri cercetători și doctoranzi de la mai multe facultăți ale Universității din București.
Al doilea dintr-o serie de cursuri și ateliere interactive menite să vină în sprijinul tinerilor cercetători și al doctoranzilor din cadrul UB care desfășoară activități de cercetare experimentală și de prelucrare a datelor în diverse domenii, evenimentul este organizat de prof. univ. dr. Laurențiu Leuștean și de conf. univ. dr. Alina Tigau.
Prelegerile și discuțiile aferente acestui atelier au drept obiectiv principal familiarizarea participanților cu mediul de programare R și cu o serie de noțiuni introductive de statistică. R este un program de analiză și reprezentare grafică a datelor lansat în 1995, a cărui popularitate a crescut exponențial în ultimii ani, devenind un instrument esențial pentru cele mai multe domenii de cercetare. O bună cunoaștere a acestui program reprezintă astfel o prioritate pentru o cercetare experimentală de calitate. Prelegerile vor fi ținute de prof. univ. dr. Adrian Dușa de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București.
Persoanele interesate de participarea la al doilea curs din seria „Aplicații în statistică și R” se pot înscrie la adresa de mail alina.tigau@lls.unibuc.ro.
Mai multe detalii cu privire la acest eveniment pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.