Iniţiativa ERA-NET Smart Grids Plus – apel la candidaturi

Iniţiativa ERA-NET Smart Grids Plus – apel la candidaturi

09 octombrie, 2017 in Cercetare, Știri

A fost lansat cel de-al 3-lea apel al iniţiativei ERA-NET Smart Grids Plus, definit în contextul unei viziuni care urmăreşte crearea unui sistem de energie electrică care să integreze energia regenerabilă şi să permită tehnologii flexibile de consum şi producție.

Scopul acestui apel este de a sprijini cercetarea şi dezvoltarea tehnologiilor, a modelelor de piaţă şi de a încuraja colaborarea transnaţională în domeniul reţelelor inteligente.

Apelul este finanţat din fondurile naționale ale ţărilor/regiunilor participante care sprijină implicarea în proiecte comune de cercetare. Organizaţiile care aplică pentru finanţare trebuie să fie eligibile conform regulilor naţionale de finanţare ale ţărilor din care fac parte. Pot participa parteneri de tipul companiilor (IMM-uri, întreprinderi mari), organizaţiilor de cercetare (institute de cercetare, universităţi etc.)

Propunerile de proiect trebuie sa aibă caracter transnaţional şi să cuprindă în consorţiu cel puţin două instituţii partenere diferite din cel puţin două ţări participante la initiaţivă. Proiectele vor fi finanțate pe o perioadă de maxim 3 ani.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare este 14 noiembrie 2017, (14:00 CEST).

ERA-Net Smart Grids Plus cuprinde peste 20 de țări și regiuni partenere și urmărește să faciliteze schimbul de cunoaștere între inițiativele europene dedicate rețelelor inteligente (smart grids) prin promovarea și finanțarea proiectelor comune. Prin intermediul acestei colaborări la nivel european, pe lângă suportul financiar al proiectelor, se oferă follow-up avansat și inovativ, monitorizare și activități de transfer, contribuind astfel la crearea unei comunități de cunoaștere – ERA-Net Smart Grids Plus Knowledge Community – care să ajute la dezvoltarea capacității de scalabilitate și replicare la nivel european a rețelelor inteligente (smart grids).

Mai multe detalii despre acest apel sunt disponibile aici.

Laurențiu Barbu
Author:

În ciuda opiniei publice, Lorem Ipsum nu e un simplu text fără sens. El îşi are rădăcinile într-o bucată a literaturii clasice latine din anul 45 î.e.n., făcând-o să aibă...

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.