Sesiune de training DNAqua-Net la Platforma de Cercetare în Biologie și Ecologie Sistemică a UB

Sesiune de training DNAqua-Net la Platforma de Cercetare în Biologie și Ecologie Sistemică a UB

23 octombrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

În perioada 22-26 octombrie 2018, Universitatea din Bucureşti, Institutul de Cercetare al Universității din București și echipa proiectului EU COST Action CA15219 Developing new genetic tools for bioassessment of aquatic ecosystems in Europe (DNAqua-Net) organizează sesiunea de training DNAqua-Net Application of (e)DNA in aquatic bioassessments. Întâlnirile vor avea loc la sediul Platformei de Cercetare în Biologie și Ecologie Sistemică (Splaiul Independenței, nr 91-95).
Gândit ca un curs practic intensiv cu privire la aplicațiile (e)DNA în monitorizarea ecosistemelor acvatice, evenimentul se adresează specialiștilor implicați în studiul biodiversității acvatice, care au cunoștințe de bază sau care sunt pur și simplu interesați de metodologiile bazate pe analiza (e)DNA.
Obiectivul principal al întâlnirilor din cadrul Application of (e)DNA in aquatic bioassessments vizează dezvoltarea instituțională prin transferul și aplicarea cunoștințelor și abilităților practice dobândite în cadrul cursului în instituțiile din care provin participanții. Temele abordate includ instruirea în prelevarea și depozitarea corespunzătoare a probelor pentru analiza diferitelor grupuri taxonomice (pești, macroinvertebrate, diatomee), izolarea ADN, PCR și pregătirea de librării de fragmente, analize bioinformatice etc.
Participanții au fost selectați din țări ITC (COST Inclusiveness Target Countries), precum Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Croația, Ungaria, Lituania, Letonia, Luxemburg, Muntenegru, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Macedonia, Serbia și Turcia.
În această sesiune de training cursurile vor fi susținute de dr. David Halfmaerten (Research Institute for Nature and Forest INBO, Belgia), dr. Cristina Hartmann-Fatu (University of Duisburg-Essen, Germania), dr. Vera Zizka (University of Duisburg-Essen, Germania), dr. Emre Keskin (Ankara University, Turcia) și dr. Adriana Radulovici (Univeristy of Guelph, Canada).

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.