Ion Caramitru, invitatul unei ediții estivale a Cafenelei critice

Ion Caramitru, invitatul unei ediții estivale a Cafenelei critice


Joi, 28 iunie 2018, Cafeneaua critică îşi întrerupe vacanţa de vară pentru o ediţie specială, estivală, cu Ion Caramitru. Evenimentul va avea loc în Sala „Media”, a Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București, începând cu ora 20:00.
Mare actor, de asemenea regizor, animator şi organizator al mişcării teatrale naţionale, ca preşedinte al UNITER (Uniunea Teatrală din România) de la fondare, din 1990, figură emblematică a revoluţiei din decembrie 1989, ministru al Culturii în perioada 1996-2000, director al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti din 2005, Ion Caramitru este o personalitate complexă a teatrului şi a societăţii româneşti din ultima jumătate de secol.
Invitat la Cafeneaua critică, el va vorbi despre viaţa şi despre cariera sa, de pe scena celui mai recent spațiu inaugurat al Teatrului Naţional, Sala Amfiteatru, construită pe acoperişul clădirii. Prilej de a discuta şi despre noua imagine a Teatrului, remodelat în ultimul deceniu, sub directoratul lui Ion Caramitru, ca un extraordinar centru cultural modular, multifuncţional, teatral, dar şi multiartistic, cu numeroase spaţii de joc, de expunere, de organizare de evenimente publice diverse.
De asemenea, la eveniment vor participa oameni de teatru şi de cultură, dar și critici dramatici. Amfitrionul ediției estivale a Cafenelei critice, realizată în colaborare cu Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, este Ion Bogdan Lefter.
Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1994-1998 în Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control, din nou la Club A, la POINT şi la Muzeul Naţional al Literaturii Române – MNLR. De asemenea, Cafeneaua critică organizează şi ediţii „în deplasare”, în mijlocul evenimentelor culturale pe care le dezbate.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.