Lunchtime seminar pe tema „Studying Islamic Law and Ottoman History: Sources, Methods, Results” la ICUB

Lunchtime seminar pe tema „Studying Islamic Law and Ottoman History: Sources, Methods, Results” la ICUB

01 aprilie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Joi, 4 aprilie 2019, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează, în cadrul seriei Lunchtime Seminar, prelegerea Studying Islamic Law and Ottoman History: Sources, Methods, Results susținută de prof.univ.dr. Viorel Panaite. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14.00, în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Prof. Dr. Viorel Panaite este profesor în istoria otomană islamică la Universitatea din București și directorul Școlii Doctorale de Istorie a Universității din București. Din 1991 este și cercetător la Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române. Domeniile sale de cercetare principale sunt islamul, imperiul otoman, relații româno-otomane, Mediterana în secolele XVI-XVII.
Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.
Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.