Premii ale Academiei Române pentru două volume apărute la Editura Universității din București

Premii ale Academiei Române pentru două volume apărute la Editura Universității din București

16 ianuarie 2017 în Actualitate, Știri

În lista Premiilor Academiei Române pe anul 2014 se regăsesc două titluri apărute la Editura Universității din București în anul 2014. Volumul Verbele dicendi în limba română din perspectivă sincronică şi diacronică, publicat de Ximena-Iulia Barbu a câștigat Premiul „Timotei Cipariu” la secțiunea Filologie şi literatură. La secţiunea Filosofie, teologie, psihologie şi pedagogie, Premiul „Ion Petrovici” a fost conferit prof. univ. dr. Sabin Totu, cadru didactic la Facultatea de Filosofie, pentru volumul Filosofie şi creştinism. Dimensiuni filosofice şi teologice.

Premiile Academiei Române se acordă oamenilor de ştiinţă şi litere, artiştilor români, din ţară sau din străinătate, pentru meritul de a fi contribuit, prin activitatea şi opera lor, la dezvoltarea culturii şi ştiinţei româneşti. Propunerile pentru acordarea premiilor anuale se fac de către institutele de cercetare ştiinţifică, de către universităţi sau de către membrii Academiei Române.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.