Profesorul Xavier Richet conferențiază la Secțiunea de Științe Sociale a ICUB

Profesorul Xavier Richet conferențiază la Secțiunea de Științe Sociale a ICUB

11 septembrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

În data de 18 septembrie 2018, începând cu ora 16.00, Secțiunea de Științe Sociale a ICUB va găzdui conferința cu tema „Investițiile străine directe chineze în Uniunea Europeană și transformarea lanțurilor valorice globale” a profesorului Xavier Richet.
Xavier Richet este Profesor Emerit de economie la Universitatea Sorbonne Nouvelle din Paris, co-fondator și coordonator al seminarului BRIC la Fondation Maison des Sciences de l’Homme din Paris și titular al unei Catedre Jean Monnet de Integrare Europeană. Este specialist în analiza comparată a sistemelor economice, în tranziția fostelor economii socialiste către economia de piață și în studiul economiilor emergente (în special China).
Conferința va aborda problematica modului în care economiile emergente în general, precum și economia chineză în special acționează ca investitori străini în statele europene, adoptând strategii care mizează pe poziționarea competitivă bazată pe înalte tehnologii, căutarea de poziții de monopol, cooperare aprofundată cu partenerii europeni pentru cucerirea unor piețe noi etc. Dincolo de aceste strategii economice, vor fi examinate mizele politice subiacente acestei ofensive a investițiilor străine directe și modul în care ele transformă funcționarea economiei la nivel global.
Mai multe informații despre conferință puteți găsi aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.