Rezultatele finale ale Proiectului „NEIRE”, prezentate la Universitatea din București

Rezultatele finale ale Proiectului „NEIRE”, prezentate la Universitatea din București

02 aprilie, 2018 in Actualitate, Știri

Sâmbătă, 28 martie 2018, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) din cadrul Universității din București a avut loc o sesiune de prezentare a rezultatelor finale ale Proiectului NEIRE (New European Industrial Relations).
Inițiat de Universitatea din Leuven, în parteneriat cu Universitatea din București, prin FPSE, proiectul a propus o analiză a practicilor existente în 15 state europene cu privire la gestionarea conflictelor colective de muncă. Rezultatele finale ale cercetării coordonate de prof. univ. dr. Dragoș Iliescu vor fi condensate într-un volum colectiv ce va fi publicat la editura Springer.
Întâlnirea a avut scopul principal de a așeza la aceeași masă toți actorii importanți implicați în problematica conflictelor colective de muncă. Astfel, la eveniment au luat parte Serghei Mesaroș (Director Direcția de Dialog Social a Ministerului Muncii),  Bogdan Iuliu Hossu (Președinte CNS „Cartel ALFA„), Sabin Rusu (Secretar General al CSDR, Membru al Comitetului Economic și Social European), Liviu Rogojinaru (Secretar General al Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România, Vicepreședinte al Consiliul Economic şi Social), Radu Godeanu (Vicepreședinte Uniunea Generală a Industriașilor din România) și Corneliu Bențe (Președinte Uniunea Naţională a Experţilor în Legislaţia Muncii).
De asemenea, obiectivul secundar al reuniunii a fost acela de mobilizare a studenților, în special a masteranzilor și a doctoranzilor pentru a îmbrățișa această arie de studiu (conflictele colective de muncă și, în sens mai larg, relațiile industriale), puternic reprezentată în alte state, dar încă insuficient cunoscută și cercetată în România.
În plus, evenimentul reprezintă o deschidere importantă în conturarea unei viitoare colaborări dintre reprezentanții Ministerului Muncii, Facultății de Psihologie și Științele Educației, patronate, sindicate, dar și între gestionarea conflictelor colective de muncă și psihologie.
 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.