Studenți americani, oaspeți în cadrul Black Sea Area Program, desfășurat la ICUB

Studenți americani, oaspeți în cadrul Black Sea Area Program, desfășurat la ICUB

10 iulie, 2019 in Actualitate, International, Știri

Marți, 9 iulie 2019, Black Sea Area Program, care își desfășoară activitatea în cadrul Institutului de Cercetare al Universității din București (ICUB), a avut ca oaspeți studenți americani, veniți prin intermediul programului Study Abroad al Sam Nunn School of International Affairs, Georgia Institute of Technology. Programul este condus de către dr. Vicki Birchfield, Program Director EU Seminar and EU-US Relations, și dr. Eliza Markely, Participating Faculty European Security and Human Rights in Europe.

În cadrul programului, prof. univ. dr. Marian Zulean (ICUB) și gen. rez. Constantin Degeratu (BSAP) au susținut două prezentări referitoare la problematica spațiului Mării Negre și la controlul democratic civil, prelegeri urmate de dezbatere a temelor respective cu studenții americani.

EU Study Abroad 2019, The European Union and Transatlantic Relations: An Insiders View from the Heart of Europe este un program de zece săptămâni, destinat să ofere studenților o introducere dinamică în istoria integrării europene, procesului decizional aferent statelor membre, precum și în rolul Uniunii Europene ca actor global și relația sa cu Statele Unite ale Americii. Pe parcursul programului, studenții au oportunitatea de a vizita instituții și companii din Franța, Belgia, Luxemburg, România și Olanda.

Galeria foto a evenimentului este disponibilă aici. Mai multe informații despre Black Sea Area Center găsiți aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.