Studenții de 10 ai Universității din București au fost premiați în cadrul finalei UB Talks 2018

Studenții de 10 ai Universității din București au fost premiați în cadrul finalei UB Talks 2018

03 aprilie, 2018 in Actualitate, Știri

Creativitatea și spiritul de inițiativă ale studenților Universității din București au fost premiate joi, 29 martie 2018, în cadrul finalei competiției UB Talks. Evenimentul s-a desfășurat la Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu nr. 46) și a reunit cele mai interesante proiecte ale studenților și masteranzilor Universității din București.
Proiectele de 10 ale studenților au fost evaluate de prof. univ. dr. Liviu Papadima, prorector al Universității din București, Ada Roseti, fost director de programe al Discovery Europa Centrală şi de Est, Valentina Vesler, director de Comunicare & PR Aqua Carpatica, Loredana Samoilă, PR Manager Kaufland România, Oana Mihăilă, 5 to go, și Dănescu Costea Corin, avocat în cadrul Baroului București.
Idei inovatoare de afaceri precum periuța de dinți sustenabilă Hydrophil, teme de actualitate despre importanța feminismului, despre tratamentul infractorului minor, dar și despre necesitatea cunoașterii acordării corecte a primului ajutor au fost premiate în cadrul finalei UB Talks.
Subiecte precum Parodia în serialele de animație, Tratamentul infractorului minor – analiză a diferitelor modele de justiție juvenilă. Prevenție și reintegrare, fii TU Eroul familiei tale, Crăciunul de pe frontul de Vest din iarna anului 1914, Jurnalul lui Franz Schmidt Călăul imperial al Nürnbergului, Amper, Arta feministă în occidentul anilor 1980. Patrick Nagel, Importanța feminismului bazat pe egalitatea în drepturi văzută ca normalitate și Evoluția principiilor separației și echilibrului puterilor în stat au strârnit interesul audienței și au provocat studenții la dezbateri pe temele prezentate.
Marele premiu al competiției, Școala de Creativitate organizată de Universitatea din București la Cumpătu, Sinaia, în luna iulie, echivalent a 450 Euro, a fost câștigat de echipa de masterande Moldoveanu Andra-Silvia și Navlea Elena-Iuliana care au prezentat în cadrul finalei UB Talks un proiect creativ Senses- restaurant coreean. De asemenea, Universitatea din București a acordat un loc în tabăra de creativitate studentului Alexandru Brîncoveanu pentru originalitea prezentării lucrării Dincolo de hârtie.Manipulare prin afiș electoral.
Alături de premiile oferite de Universitatea din București sub formă de burse, Aqua Carpatica, Kaufland România și 5 to go au sprijinit creativitatea și spiritul de inițiativă ale studenților, recompensându-i pe aceștia cu premii în bani. Astfel, Valentina Vesler, director de comunicare & PR Aqua Carpatica a oferit studenților premii pentru acuratețea discursului. Loredana Samoilă, PR Manager Kaufland România a premiat sustenabilitatea, originalitatea și inovația, iar Oana Mihăilă, 5 to go a oferit premiu pentru cea mai bună idee de afaceri.
Prezentările și emoțiile studenților și masteranzilor UniBuc au fost surprinse în cadrelele fotografului Laurențiu Sighinaș. Fotografiile și videoclipul finalei vor fi postate pe pagina de Facebook a fotografului, dar și pe pagina de facebook a competiției UB Talks.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.