Joi, 17 octombrie 2024, echipa proiectului SciResCareer va organiza, începând cu ora 9:30, evenimentul „Zi de Știință”, sesiune de bune practici în cercetare.
Astfel, cercetătorii din Regiunea București – Ilfov vor avea o întâlnire cu reprezentanții U.S. Air Force Office of Scientific Research (AFOSR). Instituția va fi reprezentată de dr. Irina Pala, Deputy Division Chief a Diviziei de Știință și Inginerie a AFOSR.
Întâlnirea va avea în sala de conferințe a Platformei de Cercetare în Biologie și Ecologie a Facultății de Biologie din Universitatea din București (Splaiul Independenței, nr. 91-95, sector 5). Intrarea este liberă.
Dr. Irina Pala este absolventă a Universității din Michigan (anul 2006) și doctor în chimie al Wayne State University din Detroit (anul 2012). A fost beneficiara unei burse postdoctorale a NRC (National Research Council) în cadrul U.S. Naval Research Laboratory. În acest moment, coordonează o echipă de 52 de cercetători și ingineri și este responsabilă de dezvoltarea strategiilor și inițiativelor ce garantează prezența Air Force and Space Force în prima linie a științei și tehnologiei.
Mai multe informații despre oportunitățile de finanțare oferite de AFOSR sunt disponibile pe site-ul oficial al instituției.
Activitatea are loc în cadrul proiectului SciResCareer – Centrul Regional de Orientare și Consiliere în cariera de Cercetător – București-Ilfov – de la educație preuniversitară la cercetare avansată.
Proiectul SciResCareer este finanțat în cadrul PNRR/C9/ Investiția „i10 – Înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM” și are o valoare totală de 900.000 de euro.
Conceput drept parte a structurii organizatorice a Universității din București, centrul SciResCareer va deservi întreaga comunitate științifică din universitățile și institutele de cercetare aflate sub coordonarea Academiei Române, institutele naționale de cercetare-dezvoltare aflate în coordonarea MCID și companiile private care desfășoară activități de CDI din regiunea de dezvoltare București-Ilfov.
Astfel, misiunea centrului SciResCareer este de a fi un punct de contact unic pentru studenți, doctoranzi, cercetători tineri și seniori, cadre didactice implicate în activitatea de cercetare, medici, economişti, ingineri, antreprenori și alte categorii socio-profesionale care doresc să exploreze și să își dezvolte o carieră în cercetare.
Perioada de implementare a proiectului SciResCareer (cod 4/16.11.2022) este 1 aprilie 2023 – 31 martie 2026. Valoarea totală a proiectului este de 900.000 euro, cu o contribuție a Uniunii Europene de 750.000 euro. Mai multe detalii cu privire la proiectul SciResCareer pot fi consultate aici.