„Aplicații în statistică și R”, o serie de ateliere interactive lansate de ICUB

„Aplicații în statistică și R”, o serie de ateliere interactive lansate de ICUB

26 noiembrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

În perioada 7-8 decembrie 2018, Institutul de Cercetare al Universității din București organizează primul atelier din cadrul seriei „Aplicații în statistică și R”. Evenimentul, organizat de prof. univ. dr. Laurențiu Leuștean și de conf. univ. dr. Alina Tigău, va avea loc la Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr. 46) și va reuni cercetători și doctoranzi de la mai multe facultăți ale Universității din București.
Prelegerile vor fi susținute de către Adrian Dușa, profesor la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București.
Primul dintr-o serie de cursuri și ateliere interactive menite să vină în sprijinul tinerilor cercetători și al doctoranzilor din cadrul Universității din București care desfășoară activități de cercetare experimentală și prelucrare a datelor în diverse domenii, workshop-ul „Aplicații în statistică și R” va reuni cercetători de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Facultatea de Biologie, Facultatea de Litere, Facultatea de Psihologie, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București.
Prelegerile și discuțiile aferente acestui workshop-pilot au drept obiectiv principal familiarizarea participanților cu mediul de programare R și cu o serie de noțiuni introductive de statistică. R este un program de analiză și reprezentare grafică a datelor lansat în 1995, a cărui popularitate a crescut exponențial în ultimii ani devenind un instrument esențial pentru cele mai multe domenii de cercetare. O bună cunoaștere a acestui program reprezintă astfel o prioritate pentru o cercetare experimentală de calitate.
Mai multe detalii privind programul cursurilor și temele abordate în cadrul atelierului „Aplicații în statistică și R” pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.