Vineri, 3 iunie 2022, Platforma ArchaeoSciences din cadrul Institutului de Cercetare al Universității din București (ICUB), în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), organizează un nou eveniment din seria ArchaeoSciences Workshops, intitulat “Digital Techniques & Tools and How We Use Them”.
Evenimentul se va desfășura începând cu ora 11:00 la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Digital Archaeology Lab, camera 9, demisol, Str. Academiei, nr. 14, Sector 1). Intrarea este liberă.
Noul ArchaeoSciences Workshop, “Digital techniques and tools, museum education / Tehnici și instrumente digitale pentru educația muzeală”, își propune să prezinte într-o formă interactivă lucrul cu o serie de aplicații dedicate creării, editării și diseminării de conținut digital pentru activități din domeniul cultural și muzeal, care se suprapune pe unul dintre domeniile majore ale ArchaeoSciences, și anume Digital Archaeology.
Cu acest prilej, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu instrumentele necesare pentru crearea, editarea și utilizarea de fotografii și videoclipuri și să afle cum să folosească rețelele sociale pentru a dezvolta tururi virtuale, prezentări (comunicări), ateliere de educație muzeală și pentru a promova activități din domeniul cultural sau muzeal, implicit arheologic.
Workshop-ul se desfășoară în cadrul proiectului de mobilități pe educația adulților, nr. ref. 2021-1-RO01-KA121-ADU-000008680, implementat de către Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), în perioada 1 septembrie 2021-30 noiembrie 2022, finanțat de către Uniunea Europeană, prin programul Erasmus +, Acțiunea-cheie 1.