Workshop-ul „Infrastructuri pentru cercetarea cantitativă în științele sociale în România” la ICUB

Workshop-ul „Infrastructuri pentru cercetarea cantitativă în științele sociale în România” la ICUB

19 noiembrie 2018 în Evenimente, Știri

Vineri, 23 noiembrie 2018, Institutul de Cercetare al Universității din București organizează workshop-ul Infrastructuri pentru cercetarea cantitativă în științele sociale în România.
Evenimentul propune o discuție la care să participe reprezentanții celor cinci universități din Consorțiul Universitaria, precum și cei ai Arhivei Române de Date Sociale (RODA), ai Institutului de Cercetare a Calității Vieții, ai Academiei Române și ai Institutului Național de Statistică.
Obiectivele workshop-ului sunt: identificarea tipului de infrastructuri prioritare pentru cercetarea românească, găsirea unei forme de organizare adaptate resurselor existente și necesităților pe care le au utilizatorii și identificarea surselor de finanțare potențiale.
Infrastructura de cercetare pentru științele sociale colectează, procesează, păstrează și diseminează date și documente rezultate în diferite cicluri ale procesului de cercetare, dar  organizează și sesiuni de training în domeniul metodelor cantitative și al managementului profesional al datelor. Printre beneficiarii unei astfel de infrastructuri se află comunitatea academică (incluzându-i atât pe cei care culeg date, cât și pe cei care le analizează), instituțiile de educație (școli și universități), decidenții politici, jurnaliști etc. Fiecare categorie de utilizatori folosește anumite tipuri de servicii de infrastructură de cercetare, ceea ce duce la diferențierea serviciilor în funcție de grupul țintă de utilizatori.
În sfera serviciilor destinate celor care produc date, infrastructura include servicii care adresează nevoi legate de colectarea de date (proiectare de instrumente de cercetare, design de cercetare, eșantionare), procesare și documentare, arhivare de date, păstrarea pe termen lung a acestor date, dezvoltare de software pentru arhivare de date, diseminare profesionistă a datelor. Serviciile destinate utilizatorilor de date cantitative includ: sondaje de opinie, depozite electronice pentru date, coduri (sintaxe) și publicații, activități de transfer de cunoaștere (activități de training în domeniului metodelor cantitative în științele sociale și al managementului datelor de cercetare), îmbunătățirea datelor și a tehnicilor de analiză a datelor, safe/secure data center-ul (spațiu destinat accesului la date cu acces restricționat din cauza potențialului crescut de identificare a respondenților), analiză de date online.
Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.