Departamentul de Educaţie Fizică și Sport

Director de Departament
Prof. univ. dr. Stoica Alina
alina.stoica@g.unibuc.ro

Responsabil cu activitatea competițională
Prof. univ. dr. Daniela Aducovschi
daniela3810@yahoo.com

Responsabil cu activitatea ştiinţifică
Prof. univ. dr. Remus Dumitrescu
remusdumitrescu@yahoo.com

Responsabil cu baza materială
Conf. univ. dr. Sakizlian Robert
sakizlian@yahoo.com

Responsabil cu imaginea DEFSL
ect. univ. dr. Bogdan Gozu
bogdan.gozu@yahoo.com

Responsabil fundraising
Lect. univ. dr. Costinel Mihaiucostin
mihaiu@yahoo.com

Secretariat
Lizica Voicu – Secretar șef
departamentul.sport@unibuc.ro
+4021-313.81.36

Site web
defs.unibuc.ro

Adresă
Bd. M. Kogălniceanu 36-46 Sector 5, cod 050107, Bucureşti
„Mișcarea este viață, viața este mișcare!”

Departamentul de Educație Fizică și Sport  se adresează studenţilor înscrişi la toate facultăţile Universităţii din Bucureşti. Educaţia permanentă prin mişcare se înscrie în cadrul priorităţilor departamentului, în vederea conştientizării beneficiilor pentru sănătate, prin practicarea de către studenţi a unui sport în scop de întreţinere, destindere sau terapeutic.

Pregătirea studenţilor este concepută gradual, de la discipline ce urmăresc „introducerea” în domeniul respectiv şi care au ca scop stimularea interesului şi crearea obişnuinţei de a practica sistematic exerciţii fizice în vederea integrării rapide în viaţa socială, până la discipline practicate la nivel de înaltă performanţă, în cadrul echipelor reprezentative ale Universităţii.

În domeniul formării, Departamentul de Educație Fizică și Sport al Universității din București vizează crearea unor competențe specifice domeniului Ştiinţei Sportului şi Educaţiei Fizice, precum și crearea unor competențe transversale, manifestate în direcția dezvoltării armonioase a personalității viitorilor specialiști și creării unui stil de viață adaptat cerințelor socio-economice actuale.

Îmbunătăţirea ofertei educaţionale adresată studenţilor este o preocupare permanentă a Departamentului de Educaţie Fizică şi Sport. Strategia de abordare a predării educaţiei fizice trebuie să pornească de la orientările inserate în programele pe discipline sportive, în care se prevăd modalităţile de abordare în mod diferit a demersului didactic.

Feedback-ul beneficiarilor direcți ai procesului de instruire a reprezentat punctul de plecare în elaborarea și restructurarea continuă a planului de învățământ.

Astfel, pe lângă disciplinele deja consacrate, se regăsesc acum unele noi, adaptate cerințelor studenților Universității din București, acestea fiind predate de cadre didactice cu dublă specializare: activități sportive montane, atletism, autoapărare, badminton, baschet, fitness-culturism, dans sportiv, dans popular, fotbal, judo, handbal, karate, gimnastică aerobică, gimnastică medicală, înot, înot terapeutic, șah, tae-bo, tenis, tenis de masă, volei.

ACTUALITATE

GALERIE FOTO

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.